Milyen témákat dobjak fel egy zárkózott embernek?
Én alapvetően elég nyitott és társalgó típus vagyok, viszont a zárkózott emberekkel egy idő után megakadok és nem tudom folytatni a beszélgetést.
Hogy tudnék segíteni nekik, hogy nyitottabbak legyenek? Milyen témák lehetnek jók, amikről hosszabban tudnánk beszélgetni?
“Hogy tudnék segíteni nekik, hogy nyitottabbak legyenek?”
Első körben azzal, hogy nem úgy tekintesz rájuk, mintha valami fogyatékosságuk lenne, amin “segíteni” kell.
Mi van, ha nem akarnak veled beszélgetni? Miért kéne veled mindenkinek hosszú diskurzusokat folytatni?
Ne haragudj, de szintén aránylag zárkózott emberként baromi idegesítő, mikor valaki erőlteti a csevegést, hiába fulladt ki, nem veszi észre magát, faggat, netán még jön is a szokásos “juj de csendes vagy” szöveg. Az eszébe se jut, hogy szimplán rá nem vagyok kíváncsi, ahogy nagy erőkkel próbálja “kezelni” az én “bajom”.
Olyan témáról, ami őt érdekli, és órákig tud beszélni róla.
Vagy csak szimplán ne erőltesd rá magad szerencsétlen emberre.
#4, azért írtam, hogy segíteni, mert ha valaki zárkózott, nem valószínű, h meg fog nyílni attól, h várom, h beszéljen, ergo segíteni kell neki. És nem azért, mert beteg lenne vagy fogyatékos.
És hidd el, nem egy random emberrel akarok beszélgetni annak ellenére, h nem olyan könnyű, hanem mondjuk egy találkozó alkalmán, amit szerveztünk. Csak próbáltam témákat, ötleteket szerezni, h ne üljünk csendben végig.
Azon felül, hogy akár igazad is lehetne, miért kell egyből belekötni a másikba anélkül, hogy ismernéd a háttér történetet?
Köszönöm a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!