Miért olyan gyakori mondás még manapság is, hogy "oldja meg a problémáját"?
Nem érünk rá mások gondjait is magunkra venni. Már nem az 50 fős falucskák világában élünk, elég sok szervezet nyújt segítséget, ha olyan jellegű a gond. Minden mást meg kell tudni oldani önállóan, mert senki másra nem számíthat az ember, csak magára.
Régi mondás a "segíts magadon, Isten is megsegít".
Mi van?
Miért lökdösődnél a tömegben, ha összetörted az autódat? Vagy mégis mit akarsz ezzel?
Az a baj, hogy az emberek önzőbbek, és az empátia sem olyan mindennapos már. Ugyanakkor az is előfordul, hogy valakinek annyi gondja van, hogy nem is akarja, nem is tudja a másikét is figyelembe venni, vagy akár azzal foglalkozni.
Ez most kicsit problémásabb lesz, de: régen sokszor segítettem másoknak, és hamar az lett a vége, hogy megpróbáltak kihasználni és visszaélni a segítségemmel, jószándékommal. Azóta viszont már én is kicsit máshogy állok a dologhoz, de továbbra sem vagyok bunkó, vagy lekezelő, csupán vannak helyzetek, amikor önvédelemből magamat helyezem előre. Idén tanultam meg, hogy ez igazából mennyire fontos tud lenni helyenként.
Én ezt a Fidesz hozzáállásához vezetem vissza: mi van 2008 óta? az, hogy:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!