Ez mennyire normális? Más is így van ezzel?
Figyelt kérdés
Tehát, ha pl a szomszéd ablaka(i) az udvarra néznek és ott vagyok, akkor mindig olyan érzésem van, mintha valaki figyelne. Meg fusztrált vagyok.2021. júl. 4. 12:02
1/7 A kérdező kommentje:
Miért van ez?
2021. júl. 4. 12:03
2/7 Dr.med.habil. Genya válasza:
Mert nagyon erős a magánszférára való igényed, és valóban, nézhet bárki, megláthat bárki, akaratlanul is.
Ez nem feltétlen üldözési mánia, én is jobb szeretem ha be se látnak az udvarra, sokszor amúgy is olyan cikis mód ökörködünk az urammal :D
3/7 anonim válasza:
Szomszéd ablaka elméletileg nem nézhet az udvarodra, hacsak az ő háza 3 méternél távolabb van a telekhatártól. Pont ezért,magánszféra meg tűzvédelmi szempontból is így lett kitalálva.
4/7 anonim válasza:
3,
Ezt hol van leírva?
Mondok példát: budiablak. Ház fala a telekhatár. Wc ablaka pedig velem szemben van az udvaron :)
5/7 A kérdező kommentje:
#3 ezt én is hallottam
2021. júl. 4. 14:39
6/7 anonim válasza:
3 as vagyok. Mindenhol le van írva, csak rá kell keresni. Kivétel Mellékhelyiség,(budiablak) kamra,fürdő nem állandó tartózkodásra használt helyiségenként lehet egy db szellőzőablak 0,4nm falnyílással ez egy 50x50 es ablak a belső szinttől mért minimum 180cm magasan . Tehát csak kizárólag ezen helyiségeken lehet, ott is csak ilyen kicsi ablak magasan Ha ezen kukkolni akar megteheti, de minimum sámlira kell állnia, hogy kilásson. Szoba ablak , még szellőző se nézhet a szomszéd udvarára, normál méretű ablak meg semmilyen.Ha ilyen van és az ablak egy éven belül került oda a jegyzőnél lehet birtokvédelmet kérni. Ha régebb óta 1 éven túl van ott akkor a bíróságot lehet kérni a helyzet megszüntetésére.
7/7 anonim válasza:
Szóval természetes, ha valakit zavar a privát szférájában, egy ránéző ablak,Az én udvaromra 3 kis ablak néz fürdő wc kamra. Kettőt takar a nyári konyha egyett, meg takarok én majd, fa meg magasra növő bodzával. Ezt lehet bokrot a telekhatártól 80cm re kisméretű fát szilva alma 2-3 méterre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!