Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egyetemisták! Mivel teltek a...

Egyetemisták! Mivel teltek a napjaitok a félév közben (jelenlétiben)?

Figyelt kérdés

Én 1,5 évet jártam egyetemre a jelenléti oktatásban, végig kollégista is voltam. Szerettem magát az egyetemet, de közben mégis csalódás volt és nem éreztem magam annyira jól. Egy átlag napom szimplán úgy nézett ki, hogy bementem az egyetemre, részt vettem az óráimon, majd visszamentem a koliba és ott ettem, tanultam, végül lefeküdtem aludni. Nem volt igazából semmiféle kapcsolatunk egymással a szakon, max. egy-két emberrel beszélgettünk órák között (de általában ezt is csak az egyetemmel kapcsolatos témákról) és esetleg az órák között leültünk együtt kávézni, de ezen túlmutató közös programjaink egyáltalán nem voltak. A távoktatás kezdete óta egyáltalán nem is találkoztam vagy beszéltem közülük senkivel. Az elején még próbáltam én is barátkozni, beszélgetni stb. illetve akkor még mások is nyitottak voltak, de végül ezekből nem lett semmi. Valahogy mindenkinek megvolt már a maga társasága, többen együtt jöttek a szakra középiskolából, a helyiknek ott voltak a barátai stb., tehát igazából abszolút nem vegyültünk, mindenki csak a saját kis társaságával volt együtt és nem köttettek új kapcsolatok. A koliban is mindig ismeretlenekkel laktam együtt, viszont mivel teljesen más volt az időbeosztásunk (más karon, szakon, évfolyamon tanulókkal laktam együtt mindig) ezért nem is igazán tudtuk megismerni egymást. Volt akivel gyakorlatilag csak este találkoztunk mikor lefeküdtünk aludni, vagy volt aki már szerda délután hazament és onnantól kezdve egyedül voltam bent a koliban. Kolis programok egyáltalán nem voltak, illetve a szakon sem volt semmi, nem volt rá igény sem szerintem a többség részéről. Az össznépi egyetemi programok viszont mind tulajdonképpen bulik voltak, ahová egyedül nem akartam menni és igazából annyira nem is szeretem az ilyesmit. Az volt a kikapcsolódás, hogy vettem fel számomra tetsző szabválokat (pl. múzeumlátogatás, nyelv, sport). Valamint egyszer elutazott hozzám egy barátnőm és elmentünk moziba, illetve párszor elmentem egyedül a könyvtárba, egy-egy múzeumba, kávézóba, étterembe és ennyi.

Szóval úgy összességében elég eseménytelen, monoton és unalmasak voltak az eddigi egyetemista éveim. Ezt bánom és egyébként valahol szégyellem is, mert akárhányszor szóba kerül, hogy egyetemre járok mindig azt kell hallgatnom, hogy az mekkora buli, az egyetemista évek a legjobbak, szuper, a koli valami csoda stb., nekem meg egészen más tapasztalatom van és olyan nyomoréknak érzem magam ilyenkor.

2021. júl. 3. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Nem volt jó közösség nálunk sem. Szerencsémre én imádtam gémelni, szóbal végigkockultam.
2021. júl. 3. 15:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg ez nem számít, én elsős vagyok és szeptembertől novemberig volt részem kb egyetemi életben. Nálunk nyitottak voltak a szaktársak, hetente volt 1-2 közös program, amiből egy kocsmázás/beszélgetés/ismerkedés volt a másik pedig nagyon változó.

Rendszeresen jártam sportolni egy szaktársammal, ezen kívül igyekeztünk bevezetni még egy-két programot hetente másokkal, csak pont bezárt addigra minden.

Én is kolis vagyok, mindenki új volt számomra. Szerencsére a szobatársaim is elsősök voltak, így egymást támogattuk.

Hatalmas programokon nem vettem részt, nem is nagyon voltak a covid miatt.

Vittem hangszereket a koliba, tanultam, zenéltem, edzettem, főztem, mostam, beszélgettem a szobatársakkal, elmentem kocsmázni, ilyenek.

2021. júl. 3. 15:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire tudok releváns választ adni, tekintettel arra, hogy mostani elsősként kemény 1,5 hónapot voltunk csak jelenlétiben és bejárós voltam.

Nálunk is egész nyitottak voltak a szak- és csoporttársak, de nekem sem sikerült annyira barátokra szert tennem sajnos.. Párszor kávéztunk, együtt mentünk kondiba, de nem volt sok közös program. A vírus miatt szakestek sem voltak, az összes program el is maradt, iszogatásokhoz meg nem szeretnék odacsapódni.

Órák között csoportokban beszélgettünk, és figyeltem arra, hogy azért mindenkivel tudjak kicsit ismerkedni, barátkozni és azt hiszem, azért annyira rosszul nem is ment.

Online oktatás alatt viszont nagyon jóban lettem egy lánnyal, és vele tervezünk találkozni majd valamelyik héten. Pár szak-, és csoporttárssal is beszélgettünk több alkalommal, de az inkább csak problémamegoldás volt...

Nekem eddig eléggé eseménytelen volt az egyetemi életem, de jelenlétiben annyi új dolog volt, hogy sosem unatkoztam :D

Remélem jelenlétiben visszük majd az évet, szeretnék végre többet lenni emberek közt.

2021. júl. 3. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
44%
Hát lehet ti nem vagytok elég nyitottak vagy extrovertáltak. Mi szorgalmi időszakban meg most szünetben 7/5 nap csinálunk valami programot ebből 2-3szor valami szórakozóhelyen kötünk ki. Szóval nálunk nagyon jó a közösség szerencsére
2021. júl. 4. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!