Ausztriai, németországi muzulmán lányokra (és nőkre?) miért mondják, hogy európai (keresztény) férfiakat keresnek párkapcsolatnak maguk mellé inkább? Mikor hazájukban a vallásuk tiltja a vonzalmat más vallású férfihoz. (Nem én állítom, így olvastam.)
A másik az, hogy párkapcsolat NINCS! Házasság van! Életük végéig elköteleződnek, válás nincs!
Nyilván lehet és van is az a kategória, akik csak névleg “muszlimok”. Ők ugyanúgy élnek, mint bármelyik másik európai.
Akkor azt hiszem ennyit a neten olvasható információk valóságtartalmáról...
Alkalomadtán egyesek jól félrevezetik a témában nem jártas olvasóikat...
Első, ez a semmibevétel amúgy min alapszik? Mi miatt történik/történhet? Muzulmánnak lenni ezek szerint esetlegesen valamivel jobb lenne?... (Az ottani muszlim lakosok szerint.) Mégis miért?
Tőled is kérdem ötös, vagy attól, aki tudja ezt, amit első írása miatt kérdeztem:
"Első, ez a semmibevétel amúgy min alapszik? Mi miatt történik/történhet? Muzulmánnak lenni ezek szerint esetlegesen valamivel jobb lenne?... (Az ottani muszlim lakosok szerint.) Mégis miért?"
Nem tartják férfinak az európai férfiakat. Ez ilyen egyszerű.
Akinek hit van a szívében, annak annyi szabadság kell, amennyit az élet ad és nem többet. Ők inkább megölnék magukat, minthogy rövid gatyában, ujjatlanban mellüket kidobják az utcán. Teljesen más a mentalitásuk! Nem tudom miért hiszik egyesek azt, hogy az iszlám az valami “börtönvallás”, amit maguk a muszlimok is csak kínjukban tartanak… itt vagyok közöttük, arab, török, kurd, iráni, bangladesi, szomáli, szudáni, bosnyák, albán mind egy kaptafa. Nem fognak megváltozni! Ráadásul tanult ez a tanult réteg, egészségügyben dolgozom.
Hagyományos muszlim családból származó nő azért valószínűleg a saját közösségéből választ, nem igazán van akkora döntési szabadságuk, mint az európaiaknak.
Aki meg szekularizálódott, az nyilván más szempontok alapján keres társat, de ott már pont az a lényeg, hogy mellékes számára a muszlim identitása.
"Hagyományos muszlim családból származó nő azért valószínűleg a saját közösségéből választ, nem igazán van akkora döntési szabadságuk, mint az európaiaknak."
Ácsi! Valahol Afganisztánban, Szudánban vagy Szomáliában esetleg ezt el tudnám képzelni, de Európában? Akiket ismerek (nem is egyet, nem is kettőt, nem is hármat) , mind életük szerelmével házasodott! Ez teljesen fals rögeszme!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!