Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi okból nem írtok vissza egy...

Mi okból nem írtok vissza egy ismerősötöknek facebookon?

Figyelt kérdés
Ha személyesen ismeritek az illetőt és nem tett olyat, amiért haragudnotok kéne rá?
2021. máj. 22. 00:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Technikai okból nem veszem észre az üzenetet; vagy nem elég fontos h válaszoljak; vagy éppen ellenkezőleg: szépen ki akarom dolgozni a válaszom, ezért későbbre halasztom, közben meg megfeledkezem róla; vagy közbejön az élet, mielőtt válaszolhatnék, és emiatt halasztom el (és feledkezem meg róla).
2021. máj. 22. 01:14
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem van egy ismerősöm, akivel személyesen ismerjük egymást. Régi gyerekkorunkból és ha évente, ha írok neki egy szimpla civilizált üzenetet, csak annyi van mindig ott nála, hogy látta. Pedig én semmi olyat nem csináltam, hogy lenne oka rám haragudnia.

-Lehet valaki így akarja kiszűrni, hogy sűrűben kapjon tőlem üzenetet, mert azt hiszi, ha válaszol, akkor biztos majd gyakrabban lesz kedvem írni neki és így akar nekem jelezni, hogy ha nem ír vissza, csak megnézi így nem fogom értelmét látni arra, hogy máskor is írjak neki.

-Vagy esetleg vannak olyanok is az embernek, aki valamiért nem szimpatikus, de meghagyják ismerősnek, mert mégis szeretnék látni a posztjai tartalmát.

2021. máj. 22. 01:24
 3/11 anonim ***** válasza:
37%

A kétszínűséget utálom. Miért nem tudja megmondani valaki,hogy nem akar beszélni?Nem feltételezek ilyet,a hozzáállásom jó.

De nagyon egyszerű és célravezető őszintének lenni,és nem is nehéz és nem is okoz semmiféle kárt,sőt!

Második ok lehet a technikai.

Megesik. Pl akkumlátor megadja magát,és vennie kell egy új telefont másnap vagy bármi.

De a harmadik tényleg az hogy dolga van,és nekem is vannak napjaim mikor rá se nézek szinte. Azért egy óránként lecsekkolom,de olyan üzenetre nem válaszolok ami nem nagyon vészhelyzet,tehát nem a szórakozás a fő ha dolgom van. Ha meg olyan,hogy menni kell hát menni kell. De megeshet hogy kávé,ebéd mellett visszaírok. De aztán az evéssel vagyok elfoglalva,nem a chatelgetéssel mert akkor sose érek a kaja végére.

2021. máj. 22. 02:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hetente egyszer lépek be a facebookba. Ha valakitől akarok valamit, akkor felhívom és nem fogok üzenetet küldeni.
2021. máj. 22. 05:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is kB hetente, kéthetente lépek be a facebookra, csak azért van, mert benne vagyok egy-két szakmai csoportban, a munka miatt. Kifejezetten nem szeretem privát ismerősökkel facebookon tartani a kapcsolatot, mert személytelen, mert kirakat az egész, mert van, akinek az az élete, hogy a lapon lóg és folyamat posztol.a követésüket már leállítottam, de néha rám írnak, és sokszor nincs kedvem vagy időm visszaírni, ha az üzenet nem fontos. Ha fontos, visszaírok vagy felhívom. De az ilyen hogy vagy, képzeld ma babfőzeléket főztem, vagy elküldi privát a gyereke vagy unokája vagy kutyája képét, stb.nem érdekel és nem írok vissza.
2021. máj. 22. 09:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
De kérdező, minek írogatsz egyáltalán minden évben olyan gyerekkori ismerősnek, akivel nem is találkoztatok évek óta és akivel nincs is kapcsolat köztetek lényegében? Szerintem egyértelmű, hogy ha nem válaszol, nem érdekli, mi van veled.
2021. máj. 22. 09:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mnidenkinek vissza irok előbb utóbb, mert elég bunkó dolog leszarni, ha valaki irt.

Ha nem akarok vele beszélni, tehát nem irnék neki vissza, akkor eleve miért lenne az ismerőseim között?

De hát tudom, sokan szarnak ezekre rá. Én nem, én vissza irok előbb utóbb mikor ráérek, ha már valaki irt rám. Ez igy helyes szerintem.

2021. máj. 22. 09:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
de minek zaklatsz valakit, akivel nem tartjátok a kapcsolatot, aki egyértelműen nem is akarja felvenni veled a kapcsolatot, és aki ezt elég egyértelműen jelzi is?
2021. máj. 22. 10:42
 9/11 A kérdező kommentje:

8-as én nem zaklatom semmivel, csak évente nagyritkán volt valami, amit közölni akartam vele és plusz 3 évvel ezelőtt még találkoztunk is így összefutásból és még ő mondta nekem, hogy néha írhatnék már. Én meg gondoltam magamba, hogy ha nem ír vissza, csak leláttamozza az üzenetem, akkor meg minek írjak neki?

Gondoltam már arra is, hogy lehet így facebookról nem ismer meg? Pedig elég egyértelműek rólam a képeim is és a nevem is.

Aztán élőben meg mondta, hogy csoda, hogy ennyi év után megismert. És hogy írhatnék neki, de ha nem ír vissza, akkor nincs értelme, mert csak fölöslegesen rabolnánk egymás idejét.

2021. máj. 22. 13:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Van egy exem tinikoromból, akinek elmondtam már szépen, csúnyán és passzívan is, hogy olykor (évente egyszer-kétszer) szívesen beszélgetek vele, de nincs igényem a napi kontaktra vele. Se időm, se energiám, se kedvem vele bájcsevegni. Nem értette meg, hát azóta ignorálom.

Egyébként maximum feledékenységből fordul elő. Éppen benne vagyok valamiben, de látom, olvasom az üzenetet. Nincs időm válaszolni rá, majd el is felejtem.

2021. máj. 22. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!