Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek jogosan érzem...

Szerintetek jogosan érzem úgy, hogy a szüleim nem foglalkoznak velem, nem figyelnek oda rám és nem érdeklem őket? 22/L

Figyelt kérdés

Mindig mindent megkaptam tőlük, amire szükségem volt és talán még ezen felül is megadtak nekem elég sok mindent. Úgyhogy ebből a szempontból valóban nem érheti őket panasz. Azt valamennyire elfogadtam, hogy ők picit zárkózottabb, racionálisabb emberek és nem szeretnek nagyon érzelmes, személyes vagy magán jellegű dolgokról beszélni vagy egyáltalán belefolyni ilyen témákba. Viszont valahol mégis zavar, hogy ilyenek velem és néha már azt érzem, hogy tökre nem érdeklem is őket. 22 éves vagyok, így nyilván nem is azt várom, hogy rajtam csüngjenek és minden léptemet figyeljék, folyton kérdezősködjenek, hívogassanak, ide menjünk, oda menjünk stb., de úgy érzem amit ők csinálnak az már szinte a másik véglet.

Most itthon lakom velük és ugye itthonról tanulok, de ha én nem mennék oda hozzájuk, akkor kb. a lakáson belül sem találkoznánk. Így is keveset beszélünk egymással és igazából semmiféle közös családi programunk nincsen, még csak közös bevásárlás, közös ebéd, közös tv nézés sem, semmi. Amíg kollégista voltam, akkor sem kerestek soha, soha nem kérdezték meg mi újság, mi van velem, hogy vagyok, történt-e bármi. Ha beteg vagyok, akkor tudomásul veszik, hogy beteg vagyok és kész. Ha valami számomra különlegesebb dolog történt velem, akkor azt sem tudtam megosztani velük, mert nem érdekelte őket. Soha nem érdeklődtek a tanulmányaim felől sem. Nem érdekli őket, hogy mi van a barátaimmal, van-e párkapcsolatom, egyáltalán mit csinálok a szabadidőmben. Most éppen albérletet keresek, de arra is annyi volt a válasz, hogy ők ebbe nem akarnak belefolyni, nekik akkor szóljak, ha már megvan a hely és fizetni kell. Szóval tényleg nem érdekli őket semmi és igazából régen sem volt sokkal másabb a helyzet, max. gyerekkoromban még jártunk nyaralni, talán ezt tudom megemlíteni egyedül.

Szóval ez akár lehetne jó is, hogy mindig nagyobb teret engedtek nekem, szabadon dönthettem sok mindenben stb., de nekem közben rosszul is esik. Vannak dolgok, amikben pl. sokszor jó lenne meghallgatni a véleményüket, kikérném a tanácsukat, mit gondolnak stb., de mindig az a válasz, hogy "ha rám hallgatsz kislányom, akkor azt csinálsz, amit akarsz". Vannak azért dolgok, amiket az ember előbb vagy úgy egyáltalán inkább csak a családjával, a szüleivel osztana meg. Valamint a környezetemben is azt látom, hogy a korombelieknek is általában jó kapcsolata van a családjával, beszélgetnek, közös programokat szerveznek stb. és nekem ez hiányzik egy kicsit.

2021. máj. 15. 15:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudlak érteni, nekem is rosszul esne, ha ennyire nem érdekelné a szüleimet semmilyen velem kapcsolatos dolog :(
2021. máj. 15. 16:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jogos. Ha neked hiányzik, akkor hiányzik, ez van. Persze jöhetnénk most azzal, hogy mást meg egész gyermekkorában terrorizáltak a szülei, vagy hogy harmincévesen sem akarják elengedni a kezét, ehhez képest neked úri dolgod van, ez persze igaz, de más problémája nem a te problémád.

Kérdező, fogadd el, neked ilyen szülők jutottak, ez van. De attól még az érzelmeid jogosak.

2021. máj. 15. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Hát nálunk pont az ellentéte van ennek. Anyámmal napi szinten folyamatosan beszélek mindent tud rólam (minden problémámat vele osztom meg,pedig férfi vagyok) Apámmal azért nem mert nem nagyon ért az élethez :D meg idegbajos mindig,de azért ő is próbál segíteni mindenben...amiket leírtál hogy nincs az életedben az nekem/nálunk megvan.

Na hát a helyzet az hogy 3-an vagyunk testvérek,és csak én élek a szüleimmel,engem mindig elkényesztettek ezért is maradtam szerintem velük (és ez lehet nem jó) de én nagyon szarul élném meg hogy nem beszél velem anyám/apám stb...félek is ha meghalnak hogyan fogok rá reagálni,szóval azt mondom hogy hosszabb távon talán jobb a te verziótok.

29f

2021. máj. 15. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A figyelem talán a legfontosabb dolog amit egy másik embertől kaphatsz, így teljesen jogos, ha ezt hiányolod.
2021. máj. 15. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogos és én is így nőttem fel. Egész szarul is szocializálódtam és a mai napig megesz az irigység más szülő-gyerek kapcsolata láttán, ahol foglalkoznak egymással, érdeklődnek egymás iránt és szervezik a programokat együtt. Itt meg ilyen "hidegtartás" van, csak elélünk egymás mellett. Jogos hogy bensőségesebb kapcsolatra vágysz. 😔
2021. máj. 15. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Amit ide leírtál, mond el szüleidnek is.
2021. máj. 15. 17:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor valahol érthető, hogy így érzek. Fura, mert a környezetemben ugye sokat hallottam, hogy milyen jó nekem, békén hagynak, nem szólnak bele semmibe, azt csinálok amit akarok, mi bajom van ezzel stb., sőt valaki szerint ennyi idősen már kifejezetten káros, ha az ember jó kapcsolatot ápol a szüleivel és mondjuk együtt nyaralnak vagy hasonló. Utóbbival mondjuk nem értek egyet, de elgondolkoztam ezeken. Nyilván nekem sem az hiányzik, amire más panaszkodik, de azért mégis. Engem is néha elkap az irigység vagy féltékenység vagy úgy egyáltalán egy rossz érzés, egyfajta vágyakozás kap el, ha mások családi sztorijait hallgatom vagy látom, hogy ők mennyire más családban élnek. A szüleimmel amúgy erről már próbáltam beszélni, de igazából nem is nagyon értették. Mindig így éltünk nagyjából, tehát szerintem nekik valahol ez a természetes.
2021. máj. 15. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!