Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg így volt ez hajdanán?

Tényleg így volt ez hajdanán?

Figyelt kérdés

A 80-as, 90-es években voltam gyerek, és tudni kell, hogy kb. '97-ig nem volt se vezetékes, se mobiltelefonunk. (Internet pedig csak 2000 körül lett.)

Emlékeim szerint ha valaki meglátogatta barátját vagy rokonát a lakásán, nem feltétlenül beszélték azt meg előre. Otthon voltunk, csöngettek, ajtót nyitottunk, ott állt X., meglepődtünk, "szia, régen láttalak, bújj be", stb.

Ma ez elképzelhetetlen, minden látogatást előre leegyeztetünk, már-már illetlenség valakihez szó nélkül beállítani.

Általános volt régen ez a szokás, vagy csak az én emlékezetemben él ez így?

2021. febr. 25. 20:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én 89-es születésű vagyok, és nem emlékszem arra, hogy hívatlanul beállítottunk volna másokhoz és viszont, legalábbis a mi családuunk. Kb. annyi volt, hogy a környéken levő kölköknél néha felcsöngettünk, hogy "lejöhet-e Juci játszani" és ennyi. Sztem annyiból más manapság a dolog, hogy anno ezt az idősebbektől könnyebben vették, ha hívatlanul beállítottak vhova, mert jaj, az időseket tisztelni kell blablabla (legalábbis ami így a távoli környezetemből eszembe jutott, ott főleg anyós, nagyi/papi, régen látott idős rokon volt, aki hívatlanul odament), most már őket sem vesszük olyannak, akik mentesülnek az illemszabályok ismerete alól.
2021. márc. 1. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!