Miért kell ilyen fiatalon házasodni, szülni?
De azt a nőt tartod normálisnak, aki öregen szül? 40 évesen nehéz teherbe esni, nehéz kihordani, nehezebb megszülni, nagyobb az esélye a genetikai rendellenességeknek és veleszületett betegségeknek. Ezenkívül nehezebb a kisbabát szoptatni, éjszakázni mellette, felnevelni, és mire leérettségizik, az anyuka majdnem 60.
Pszichikai érettséget tekintve a legideálisabb 25-27 évesen szülni, testi érettség szempontjából pedig 20-30 között. Nem az én véleményem, hanem egy orvosi egyetemé.
14-esnek:
Sehol sem írtam, hogy a semmire kell szülni. Azt írtam, a kolléganőm fiatalon szült, és van pénze, vagyona, a nagybátyjától nagy házat örökölt. A férje bankban dolgozik, jól keres, a kolléganőm ügykezelő, adminisztrátor.
Amiket felsoroltál, azok minden életkorban szükségesek. Attól, hogy valaki idős, ezek meglétére nincs garancia.
"De azt a nőt tartod normálisnak, aki öregen szül?"
Ő már idősebb, tapasztaltabb.
De ez is érdekes, hogy valaki miert szül idősen.
Ha valaki harmadik gyermekét szüli 40 évesen, akkor valóban lehet létjogosultsága annak, amit írsz, hogy tapasztaltabb.
Az viszont, hogy idősebb, az csak - az általam korábban leírtakon kívül - azt jelenti, hogy a szervezete a szülés után nehezebben regenerálódik, nehezebben hajolgat a gyerekhez, nehezebb lesz számára a gyermek gondozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!