Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kit mutatunk be kinek és miért?

Kit mutatunk be kinek és miért?

Figyelt kérdés

Ha én szervezek egy baráti összejövetelt, melynek résztvevői:

- városuk polgármestere

- közvetlen munkahelyi felettesem

- barátom

- anyukám

- szomszéd család

- nagypapám

Azt tudom hogy én mutatok be mindenkit mindenkinek, de mi a helyes sorrend?

Köszönöm a válaszokat!

2020. dec. 8. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
2020. dec. 8. 18:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha baráti az összejövetel, akkor nagyjából mindegy. Ha az elméletre vagy kíváncsi, akkor talán a legidosebbnek kéne bemutatni először mindenkit (papa, ő itt a Béla, biztos ismered, ő itt a polgi. Béla, ő itt a nagyapám. De ismétlem, ezt azért így, mert az összejövetel baráti.)

Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy nem fognak egyszerre érkezni. Tehát aki először jön, azt úgyis ismered. A második embernél mérlegelsz, hogy kit kinek először. Aztán a harmadik embertől már mindegy. (Gyere Pista, anyukámat ismered, de Bélával még nem találkoztál, ő itt a polgi. Béla, ő itt Pistá, a barátom.) Aztán az utolsó így járt. (Emberek, figyelem, Géza a főnököm, úgyhogy legyetek kedvesek vele. Géza, ez itt az anyukám, mellette a papa, ő mellette a bátyám, aztán itt van Pista, a barátom, mellette Gizi, aki itt lakik a szomszédban, Gizi mellett a férje, Jani. Jani mellett a polgi, Béla a neve, ez a három fiatalkorú rosszcsont, akik itt szaladgálnak meg Giziékhez tartozik, a nevük Aladár, Peti és Évike. Most hogy mindenki itt van, együnk végre. Géza és Jani, a ti kezetekben nem látok poharat, mit kértek inni?)

2020. dec. 8. 18:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja, Giziéknek csak két gyerekük van, különben már 11-en lennétek.
2020. dec. 8. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!