Egy férfi mikor tegezhet le egy nőt?
Így van csikó ! Idősebb férfi megengedi magának hogy a fiatalabb nőt tegezi
Idősebb nő megengedheti magának hogy engedi hogy tegezik .
Ez olyasmi, hogy akinek illem szerint előre köszönnek, az dönt ez esetben.
Ha mondjuk 20 éves lány vagy, akkor előre köszönsz a 60 éves szomszéd úrnak. Na most ő dönthet úgy, hogy téged magáz (ezt illik tiszteletben tartani az elején, amíg alig ismeritek egymást), de úgy is, hogy letegez. Ha viszont ő tegez téged, akkor illetlenség részedről a magázás (kivéve, ha gyermekkorod óta ismer és azóta is csókolommal köszönsz neki).
Vannak viszont speciális esetek, ahol a nő bekerül egy közösségbe, pl. új munkahely vagy ő az új lakó a lépcsőházban, akkor idomulnia kell a(z íratlan) szabályokhoz, de ezt általában elmeséli neki az elején valaki. ("Szia, én Pisti vagyok, te vagy az új lakó? Én a szomszédban lakom a feleségemmel, ez egy jó közösség, itt mindenki tegez mindenkit, ha még nem pakoltad ki a kávéfőződet, akkor nyugodtan csöngess be egy kávéra...")
Akkor egyértelmű a helyzet: a nő dönt, ha nem tetszik neki a magázás, majd szól. Ha a férfi magától letegezi, az illetlen. Már persze abból indulok ki, hogy egy helyen dolgoznak.
Te a férfi vagy a történetben?
Ha nem 20 évvel idősebb nálad, hanem mondjuk max. 10, akkor nyugodtan felajánlhatod a tegeződést. Nem számít a beosztás, ha nem egy helyen dolgoztok.
Persze vezesd fel mondjuk így: Az etikettkonyvek nem éppen azt írják elő, hogy én hozzam fel a témát, de nem tegeződhetnénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!