Én vagyok a s3ggfej ebben az internetes "vitában"? (hosszú)
Az előzmény: Tegnap egy internetes oldalon posztokat nézegettem, amikor megláttam egy videót arról, ahogy valaki egy csipesszel kihúz valami hosszú, féregszerű parazitát egy darázsból. Valaki erre azt kommentelte, hogy "milyen ironikus, a darazsak is paraziták", mire azt kommenteltem, hogy "szerintem aranyosak". Erre egy harmadik felhasználó elkezdett velem ezen a kijelentésen veszekedni, mellesleg a párbeszéd angolul folyt, de megpróbálom a lehető legjobban átadni. Szóval a következőket írtuk:
Én: Szerintem aranyosak
Ő: Nem mondanád ezt 40 csípés után....Leginkább mert halott lennél
Én: És? A medvék is megölnek, attól még nem gondolhatom őket aranyosnak?
Ő: A medvék nem darazsak, legalább egy medve azonnal megöl, míg egy darázs addig üldöz, amíg meg nem halsz
Én: Hát ez elég érdekes, ugyanis többször is csíptek már meg darazsak (itt először véletlenül méhet írtam, de utána javítottam) életem során és nem üldöztek addig, amíg meg nem öltek, legalábbis jelenleg úgy érzem, meglehetősen életben vagyok
Ő: ....méhek? Azt hittem, darazsakról beszélünk..Amúgy meg a méheknél normális, hogy nem üldöznek, mivel qrvára meghalnak, ha egyszer megcsíptek, nem úgy, mint a darazsak...
Én: Véletlenül írtam méheket az előbb
Ő: A méhek kb. ezerszer hasznosabbak, mint a darazsak, először is a darazsak nem poroznak be növényeket
Én: És? A benti háziállatok is "haszontalanok", mégis sok ember kedveli őket
Ő: A benti állatok megölnek egy csomó kártevőt, pl. patkányokat, egereket, még csótányokat is, ha békád van és érzelmi támogatást is nyújtanak, valamint megnyugtatják a mentális problémákkal küszködőket, én még soha nem láttam PTSD-terápiás darazsat, viszont láttam már terápiás disznót, iguánát és patkányt is, szóval mit is mondtál arról, hogy a benti állatok haszontalanok lennének?
Én: Hát amerre én élek, a legtöbb ember nem egerekkel meg patkányokkal teli házakban él...Én amúgy a macskák és kutyák számára eléggé ártalmas is lehet, ha megeszik ezeket az állatokat. És egyébként vannak emberek, akik egzotikus állatokat tartanak otthon, pl. pókokat. Személy szerint még nem láttam terápiás pókot, de attól még nem hiszem, hogy az embereknek ne lenne joguk kedvelni őket, vagy hogy csak azért tarthatna valaki otthon ilyeneket, hogy elfogják a lakásban lévő rovarokat, stb. És amúgy még mindig nem egészen értem, kinek gondolod magad, hogy megmondd, ki milyen állatokat szerethet vagy nem szerethet lol.
Ő: Nem mondom meg, csak annyit mondtam, hogy nem szeretnéd annyira a darazsakat, ha meghalnál és erre elkezdtél hisztizni, mint valami óvodás
Én: Mikor hisztiztem?
Ő: Hát amikor foggal-körömmel elkezdesz védekezni, mert valaki az interneten azt mondja, nem szerethetsz valamit, ha halott vagy, nem hisztizés?
Én: Wtf? Ez mióta hisztizés? Amúgy mindig ilyen sértődött vagy, amikor valaki beszélgetést kezdeményez veled?
Ő: Igen, amikor a macskámat, aki mellesleg egyetlen dolog, ami megakadályozott abban, hogy mindennek véget vessek, egy olyasvalaki haszontalannak hívja, aki inkább darazsakon veszekszik, ahelyett, hogy beismerné, hogy életveszélyes állatok, és én csak annyit mondtam, hogy nem találnád őket aranyosnak, ha halott lennél, de neked bele kellett keverned a medvéket, pókokat, meg egy csomó más dolgot, aminek semmi köze az egészhez
Én: (Mellesleg az utolsó komment annyira hosszú volt még angolul is, hogy már végig sem olvastam, amikor ezt írtam:)
Senki nem mondott egy rohadt szót se a macskádról lol. És mostmár lenyugodhatnál a p*csába
Ő: Haszontalannak nevezted a benti állatokat, azaz egyúttal haszontalannak nevezted a macskákat is, beleértve az enyémet, szóval te nyugodj le a p*csába és tanuld meg értelmezni a vicceket, mielőtt elkezdesz veszekedni
Amúgy meg "lol"? Ennyi mondanivalód van valakinek, aki arról mesél, hogy öngyilkos akart lenni? Mégis mi a f4sz bajod van?
Egyébként normál esetben nem foglalkoznék vele, de eléggé meglepett, amikor pár órával később felmentem az adott oldalra és én voltam az, akit lepontozgattak, pedig nem hiszem, hogy én kezdtem volna az egész veszekedést, vagy hogy mondtam volna bármi rosszat/bunkót, az utolsó kommentemet leszámítva (ami viszont több is, mint jogos volt szerintem).
De előző, miért baj, ha valakinek nincs jobb dolga? Ha valaki még nem családos, a szabadidejében nem tanul semmit, akkor is belefér napi 8 óra munka mellett is az ilyesfajta filózgatás, kérdésfeltevés, szórakozás más weboldalakon.
Csak azok annyira elfoglaltak, akik munka után még tanulnak, vagy a családosok.
20as vagyok.
Felreertesz. Nem baj, ha nincs jobb dolgotok, csak en nem tudok ezzel azonosulni. Mindenkinek masok az igenyei es ne lepodj meg, ha ennek valaki hangot ad. Ez teljesen normalis dolog. Nem is arra csodalkoztam ra, hogy vitatkoztok, szorakoztok,filozofalgattok, hanem hogy mirol, meg hogy atment ez vmi gyerkoci vitaba, hogy mindenki csak a sajat igazat hallja meg. Meg a vitatkozas temaja is olyan, amin bizonyos kor felett szerintem mindenki legyint egyet, es meghagyja a masiknak, hogy neki akkor aranyosak a darazsak, ok.
"Nem is arra csodalkoztam ra, hogy vitatkoztok, szorakoztok,filozofalgattok, hanem hogy mirol, meg hogy atment ez vmi gyerkoci vitaba, hogy mindenki csak a sajat igazat hallja meg."
Ez. Ez itt a baj. 20-as/22-es, teljesen egyetértek veled. A logikus, tiszteletteljes vitának helyet kell adni. De amit a kérdező meg ez a másik user levágott, az max. kötekedés volt egymással, egymás támadása (főleg a vége felé). Semmi értelme nincs. Mind a kettő úgy felhúzta magát, de mégis min? A nagy semmin, mert ők ketten generálták maguknak a feszkót. Én ilyenkor szoktam mondani az embereknek, amikor így belémkötnek, hogy "It's not a dick, don't take it too hard". Minek ennyire halálosan komolyan venni valamit, amikor csak láthatóan két különböző vélemény találkozott? De csak azért , mert a másiknak más volt az álláspontja, mindketten felhergelték magukat. Na istenem. Ennyi baj legyen.
De kérdező, kérdezem én, ha utólag is ennyit rágódsz ilyen felesleges netes veszekedéseken, mi a fenéért mész beléjük? Kerüld el. Ne válaszolj. Ne fűzd tovább a másikat. Itt cseszted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!