Milyen jogaim vannak 17 évesen?
Júliusban töltöttem a 17-et,szüleim pedig úgy érzem, sokszor úgy kezelnek mintha kisgyerek lennék. Lehet ez egy bizonyos szintig normális, csak tisztában szeretnék lenni azzal, hogy mihez van jogom. Például nem értem hogy ha reggel elindulok és este jövök haza azt megengedik, de ha este akarok elindulni, akkor már húzzák a szájukat. Azt mondják hogy este 8 után nem hagyhatom el a házat, mert rendőrök hoznának haza. Pedig apum egy csomó olyan dolgot mesélt a gyerekkoráról, amiben kiugrott az ablakon és elszökött otthonról. Erre az ő válasza, hogy azért mert ő fiú. Most ne úgy képzeljétek el hogy bulizni mennék el, hanem csak simán bicózni egyet a városban vagy deszkázni. És nem rakom ki semmimet, tehát nem vagyok kirívó sem és vékonyka sem. Nyilván tudom hogy 18 éves kor alatt az ő felelősségük az amit csinálok.
A kérdés pedig az lenne, hogy mennyire dönthetek önállóan és mihez van jogom?
"mihez van jogom?"
Ahhoz, hogy szót fogadjál a szüleidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!