Melyik a jobb egy közösségben: elhallgatni a véleményünket, vagy kiálni az igazunk mellett?
Figyelt kérdés
2020. jún. 16. 13:42
11/15 anonim válasza:
#10 inkább "a magát őszintének hazudó, de valójában csak szimplán érzéketlen, tahó embernek kevés a barátja".
12/15 anonim válasza:
Én pontosan úgy vagyok vele mint a #2-es. Gyakran lenne mondandóm dolgokkal kapcsolatban de tudom hogy hiába tépném a számat, csak magamat fárasztanám vele. Se kedvem se erőm hozzá. Nekem egyáltalán nem jelent problémát hogy nem mindig és mindenhol harsogom a magam vélt vagy valós igazát, véleményét.
13/15 anonim válasza:
ajánlott irodalom: Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak illetve Rambala Éva: Az erőszakmentes kommunikáció alapjai
14/15 anonim válasza:
Kiállni az igazunkért, mert ezzel fejlődik a személyiségünk, az önbizalmunk.
15/15 anonim válasza:
Attól függ kikkel, milyen társaságban vagy, milyen helyzet, mi a vélemény tárgya, stb. Van amikor jobb elengedni a dolgot, vagy csak tök felesleges bele menni bármi vitába.
A munkám kapcsán igyekszem kiállni az igazamért, mert ott bizonyítható és van értelme.
De mondjuk van egy ismerősöm, nem mondanám haveromnak. Időnként neki áll kifejteni a véleményét a világról, nőkről, ami fiatalokról, miközben ő maga semmit nem ért el az életben és nem éppen az a "jó parti". Vele valahogy nem látom értelmt vitatkozni, egyszerűen azért, mert tök felesleges meg alapvetően van jobb dolgom, mint hogy őt meggyőzzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!