Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi lehet a baj velem, h nem...

Mi lehet a baj velem, h nem tudom megtartani a barátokat?

Figyelt kérdés

Tudom, mindenkinek fontosabb a család és a munka, ezért kevesebb idejük is van az embereknek, de az újonnan szerzett ismerőseim is gyorsan elkopnak :(

Nem akarom magam fényezni, de nem mondanám magam rossz barátnak, megbízható vagyok, könnyű velem beszélgetni, igyekszek empatikus lenni, ha tudok, akkor segítek bárkinek bármiben. Szabadidő programokban is benne vagyok, ha nincs ilyen rendkívüli helyzet, mint most. Bármiről lehet velem beszélgetni, nem vagyok előítéletes. Nem várok el túl sokat, elég ha néha pl hetente, 2 hetente rámír(persze oda-vissza) vagy talizunk néha.

El nem tudom képzelni, h miben kellene változnom. Van ötletetek?

2020. máj. 10. 11:59
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Passz...De velem is ugyanez van. Elkoptak mellőlem a gyerekkori barátaim is, újat meg nem tudok szerezni :(

24N

2020. máj. 10. 12:03
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Lehet még nem találtad meg az igazi barátod. Ezek az emberek akik ott hagytak, nem becsülik meg, hogy ilyen jófej vagy...
2020. máj. 10. 12:17
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Nekem egy közös tevékenység által sikerült barátokat szereznem, ez pedig a foci. Nem vagyunk profik, minden héten összejövünk, mozgunk egyet. Az évek folyamán ez az egész átalakult barátsággá, pedig teljesen más személyiségek vagyunk. Orvos, vállalkozó, köztisztviselő, alkalmazott, stb. Változatos a társaság de pont ettől szép. Ja és nem erőltettük, hogy na akkor barátkozzunk, jött magától. Szóval neked is azt javaslom, hogy legyen egy közös pont, hobbi, érdeklődési kör, akármi. Így sokkal könnyebb, mint célzottan barátokat keresni.
2020. máj. 10. 12:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Neten is próbáltam már ismerkedni, egy ideig nagyon jól működött, keresték a társaságom, de néhány hét után vissza se írnak. Volt, akivel találkoztam is, nagyon jól éreztük magunkat, meghívtam teázni, megmutattam neki a könyvzárat, mondta is, h legközelebb ő hív meg. Utána még sokat beszélgettünk, de hirtelen eltűnt és nem tudom elérni (mindketten lányok vagyunk). A munkatársaim mind jóval idősebbek, mint én, nagyon különböző a ritmusunk. Ajánlották már, h menjek önkénteskedni, mert amellett, h segítek, új kapcsolatokat is tudok kialakítani. Jelentkeztem is egy gyermekotthonba, meghallgatásra is behívtak, de akkor jött ez a járvány botrány, ami miatt telefonáltak, h el kell napolnunk a kezdést. Csoportos sporttevékenységet, pedig nem tudok folytatni, mert a munkarendem eléggé kaotikus ahhoz, h fix időpontokban tudjak járni. Folyton keresem magamban a hibát, annyira értéktelennek érzem magam :(

De az is lehet, h a barátság nem divat már felnőttként v nem tudom...

2020. máj. 10. 13:00
 5/9 he84 ***** válasza:
Ne divatnak kezeld a barátságot kérdező, nem is az. Ez nem erről szól. Nem divatokat kell követni, hanem szabadon élni. Úgy beszélsz, mintha fura és ciki volna az, ha egy felnőtt ember is szeretne barátokat. Én is felnőtt vagyok, van 2-3 barátom, de közülük főleg 2. Nrm gyerekes, nem kamaszos dolog a barátság, nem értem miért hiszed ezt.
2020. máj. 10. 15:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem divatból akartam barátkozni, szimplán jól esne valakivel beszélgetni néha vagy vásárolni, kávézni egyet, mert nagyon magányosnak érzem így magam. Ezeket mindig egyedül csinálom és elhiheted, h vágyok én is a társaságra. A szüleim, családom távol él...

Teljesen mindegy, egyébként egyedül is megvagyok, csak társaságban azért jobb.

2020. máj. 10. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
A gyerekkori barátok el kopnak mert más életük van. De biztos, hogy találsz igazi barátot aki melletted lesz mert aki le kopik az nem igazi barát.
2020. máj. 11. 13:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, kedves utolsó, aki lekopik annak te nem vagy igazi barát.

Hogy a kérdésre válaszoljak, lehet, hogy nagyon ráakaszkodsz.

2020. máj. 17. 11:45
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem szoktam senkire se ráakaszkodni, arra kimondottan figyelek, h ne zavarjak, talán a távolságot tartom jobban, mint kellene vagy nem tudom...

2020. máj. 17. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!