Szerintetek az nem a másik véglet, hogy már fontos ügyben kilépni se szabad a lakásból?
Nincs kijárási tilalom és halaszthatatlan ügyben voltam "kint". Meg ha más kimehet, meg nem is vagyok veszélyeztetett korosztály és kesztyűben voltam.
Posta, gyógyszertár halaszthatatlan volt. Komolyan mondom... De bezzeg nyugdíjas tracsi Tescoban, pad mellett, meg vagy éppen bulikák, lézengés, cigizés mehet 15 fővel...
Most mégis mi a bajod? Odajött hozzád egy rendőr és beszólt, hogy miért vagy az utcán?
Ha nem, akkor most mit háborogsz?
Senki nem mondta, hogy nem lehet elintézni a fontos ügyeidet. Ne hisztizzél már, ember!
Még kijárási tilalom esetén is ki lehet menni bármiért, csak hosszabb utazásokat csak engedéllyel tehetsz, ami pl. munka miatt lehet.
Én is tapasztaltam, hogy egyes emberek beleőrültek a félelembe és olyan kontrollt akarnak másokra kényszeríteni, aminek semmi köze a járványhoz.
A neten tapasztaltam.
Élőben nyugi van.
2: 2 méternél közelebb nem szabad menni másokhoz.
Tehát ha bandáztok, étteremben esztek-isztok, az kockázat, igen.
A postára hétfő óta csak egyesével lehet bemenni, az utcán egymástól 1-2 méterre kell állni a várakozóknak. Gombot nem kell nyomni, stb.
Az üzletekben is így van.
Nekem még senki nem szólt be, jártam a postán is, állatorvoshoz kellett mennem a kutyámnak a havi féreghajtóért, gyógyszertárba is kellett mennem, de mindenhol normálisan fogadtak, persze, van, ahol fáradtak, bosszúsak, de nem akarta senki rajtam leverni.
Nem tudom, mennyire járul hozzá, hogy igyekszem higgadtan, ésszel kezelni a kialakult helyzetet.
Az állatorvosnál meglepődtem, hogy nem volt senki, mondták, hogy foglalt időpontra sem jönnek el a gazdik mostanában, a gyógyszertárba, ahova mentem, valami szálltmányt hoztak pont akkor, előre engedtem a futárt, mert fontos, hogy a készletek fel legyenek töltve, és mehessen tovább minél előbb, nekem ez reflexből jön, akkor is, ha nincs járvány, általában jólesik a másik félnek.
Hát normális voltam, igen sorok vannak, tudom...
Nem én bandázok, hanem mások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!