Különleges nevű emberek! Hogy viselitek az ezzel járó kellemetlenségeket?
Bemutatkozásnál, főleg csoportosan minden szem rámszegeződik, hogy ki a franc vagyok. Ügyintézésnél vagy 3x el kell ismételni.
Folyton ki vagyok téve a magukat viccesnek gondoló emberek eszmefuttatásainak, hogy miért is ez a nevem, meg hogy jajj ő látott egy filmet, amiben így hívták a szereplőt és milyen rossz volt, meg minden egyéb gáz dolgot mond, ami eszébe jut.
A kíváncsiak meg rögtön rágugliznak és azzal jönnek, tudom e, mit jelent. A saját nevem. Nem fér a fejembe, hogy lehet ezen ennyire fennakadni. Másoknak is ennyi gondot okoz?
Tanuld meg viselni
Nekem is extra nevem van, de kihasználom
Külföldön a keresztnevemet kellett betüznöm.
Magyarországon a vezeteknevemet kell betüznöm, hogy le tudják írni.
Az én nevem ritka és olyan, mint egy becenév. Emiatt folyton kioktatnak pl hivatalos ügyintézésnél, hogy a rendes nevem kell odaírni, mintha hülye lennék.
Ha bemutatkozom valakinek, az elsõ kérdése mindig az, hogy ez minek a becézése. A második az, hogy ez fiú vagy lány név? Mintha nem lenne egyértelmû, ha rámnéz.
Meg vannak páran, akik egyszerûen átneveznek, mert "ilyen név nincs és ezt nem tudják megjegyezni"🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!