Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ti olvastok könyveket?

Ti olvastok könyveket?

Figyelt kérdés

Én évi 1-2 nagyon felkspottat, vagy nagyon érdekel, vagy kapok rá utalványt.

De inkább online, sok minden fent van úgy is és nem látják, hogy olvasol.

2020. febr. 5. 16:08
1 2
 11/18 Metionin ***** válasza:
80%
Igen, minden nap olvasok lefekvés előtt. Én nem szeretek gépről olvasni, nem ad olyan élményt mint a rendes könyv. Mindent elolvasok ami érdekel, nem nézem hogy épp felkapott-e vagy nem. Az meg hogy látják-e, nem izgat.
2020. febr. 5. 17:09
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem olvasok, mert unalmas. Egy oldalon van csak az szét írva ,hogy hogy néz ki egy szoba vagy egy táj, de van hogy oldalakon taglalja a főszereplő a belső vivódásait vagy elmélkedéseit. Mire a végére jutok, halálra unom magam. Még egy könyvet se fejeztem be eddig. Az utolsó 20-30 oldal mindig olvasatlanul maradt.

A filmeket ebből a szempontból jobban szeretem, mert eleve el van képzelve helyettem minden a rendező által és tömören. Bár egy másfél órás film is egy idő után untatni szokott, akkor mit szóljak egy 300 oldalas könyvről, amit több órába telik elolvasni.

Azt is utálom, mikor olvasok, van egy elképzelésem a főhős vagy egy karakter kinézetéről, erre a szerző csak 5-6 oldal múlva tesz említést a külsőjéről, ami szöges ellentéte annak amit én addig elképzeltem.🤦 Vagy van hogy érthetetlen leírást ad és csak 50 vagy 100 oldallal később derül ki, hogy mire utalt pontosan, természetesen megcáfolva a korábbi elképzeléseim.

2020. febr. 5. 17:32
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Mindig, évi 30 könyv simán megvan.

Én csak a papír alapút tudok élvezni, az ebook elveszi az élményt.

Mostanság a XIX. század angol irodalmára vagyok ráfüggve.

18/L

2020. febr. 5. 18:17
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Igen, TV nézés helyett már régóta ez az esti programom. Van TV-m amúgy, de nem vonz a kínálat.
2020. febr. 5. 18:24
 15/18 A kérdező kommentje:

TV nézésről én is leszoktam...

Kötelezőeket én mind utlátam, nem bírtam elolvasni, oké, volt amelyik érdekes volt...

Szerintem sok modern könyv van, ami érdekes... Ha nem bírtad végigolvasni, szerintem vagy rossz volt a könyv, vagy veled van a baj... Annak idején, mint 15 évesen A szürke ötven árnyalata... Vagy régen a Harry Potter. Meg most gyerekkönyvek is vannak.

Szerintem amúgy meg kell találni, amit szeretsz, nem muszáj Shakespearre-t olvasni, sokan ezzel azonosítják.

Úgy veszed a magazin is az, vagy online olvasod az újságokat.

2020. febr. 5. 18:32
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

Igen, rendszeres olvasó vagyok. Én se értem, hogy miért lenne baj az, ha más látja, hogy mit olvasok :O

26/F

2020. febr. 5. 20:08
 17/18 anonim ***** válasza:
Volt, hogy olvastam, de ma már nem teszem ezt sajnos, tudom, szégyen.
2020. febr. 5. 20:15
 18/18 anonim ***** válasza:
84%

Nagyjából minden nap.

Napi 2 órát vonatozok minimum, azt mindig olvasásra fordítom. Ha kimondottan izgalmas a könyv, akkor többet is, simán. :)

Most éppen egy 1500 oldalas kis művet fogyasztok nagy lelkesedéssel, és már előre szomorkodok, hogy nemsokára elfogy.

Az ebook olvasóm a legjobb barátom, sehova nem indulok el nélküle. :) A kedvencek pedig ott csücsülnek a nappaliban a polcon "igazi" formában is, csak már nem férnénk be a házba, ha minden könyvet beszereznénk papír formulában. :D

Igazából akkor nem olvasok, ha végeztem egy művel ami nagyon nagy hatással volt rám, akkor utána kell 1-2 hét megemészteni, van hogy nem kezdek másnap egyből másikat.

Nem egészen értem, mit számítana, hogy látják-e mások, hogy olvasok-e...

2020. febr. 6. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!