Milyen érzés vidékről egyetem miatt Pestre költözni?
Igaz, hogy jobb a fizetés, de mi a helyzet az árakkal ?
Akár albérlet-lakás vásárlás, parkolás, közeledés stb. Nem annyival drágább, hogy hiába több a fizetés, de az el is megy ?
Illetve mivel nagyobb város, mint egy megyeszékhely jóval, a forgalom végett nem nehezebb egyik pontról a másikra eljutni? Ami megint sok idő...
#2 vagyok :)
Nagyvároshoz képest aránytalanul sok a “fura” alak. Sok (külföldi) (fő)városban jártam már, de ilyen rossz közlekedéssel, mentalitással még nem találkoztam.
Köszönöm a válaszokat! :)
#2-es ettől félek is egy kicsit :/
@4 Egyértelműen a legdrágább magyar város, különösen a szolgáltatások terén (egy haj plusz szakáll vágás nekem 8000 Ft borravalóval pl.), de sok szakterületen annyival többet lehet keresni, mint vidéken, hogy még így is bőven megéri. A jelenlegi bruttóm 950k sima 10-től 6-ig bruttó 8 órás poziban, a múltkor megkerestek Szegedről, hogy nem akarnék-e fixen éjszakázni 650k-ért. És ez még a szerencsésebb eset, a legtöbb vidéki városban nincs olyan meló, amit el tudnék vállalni, mehetnék maximum angolt tanítani vagy mondjuk könyvesbolti eladónak.
A bejárás hossza meg attól függ, hogy mik az igényeid. Nekem fontosabb a kevés ingázás, mint a csicsergő madarak meg a többi hülyeség, ezért a belvároshoz közel vettem lakást; nem volt még olyan munkahelyem, ahova 25 percnél tovább tartott volna bejutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!