Ti mit csináltok, ha a barátok, közeli rokonotok gyermeke/gyermekei neveletlen (ek), ha nálatok vannak látogatóban?
Sokszor eltökélem, hogy legközelebb kimutatom a nemtetszésemet, de kényelmetlennek érzem azt, hogy én tegyem helyre a más gyerekét.
Először is, egyszerűen képtelenség a normálisan kommunikálni a jelenlétükben. Megszokták, hogy ők vannak állandóan a középpontban. Minden róluk szól. Enni nem tudnak, minden felbontogatnak aztán ott hagyják. Úgy szintén ülni az asztalnál nem tudnak, legutóbb az egyik addig rángatózott, míg a feje az asztalban nem landolt (nem kicsit). A kezük csupa zsír és végig taperolnak mindent, direkt, ezt hozzáteszem (a szülő látta mellesleg!). Belenyúlnak a felnőttek szájába, orrába. Minden játék és vicces.
A szülőket kedvelem, de a gyerekek miatt szinte írtózom a találka ötletétől is.
Ti mit csináltok egy ilyen helyzetben?
Ugyanis az ő gyerekük, úgy nevelik ahogy akarják. Nem mondhatom meg másnak mit kezdjem a gyerekével. De közben úgy érzem, hogy nem vagyok se az ők sem pedig a gyerekeik cselédje... Harag nélküli megoldás?
Olyan is előfordult, hogy mondhatni megtépett... Imádnak citerázni mások idegrendszerén.
Én nem tudom, nagyot változott a világ. Én ha ilyeneket csináltam volna, biztos hogy nem tettem volna zsebre amit kapok.
#3 Teljesen igazad van.
Csak tudod ők is segítenek bizonyos dolgokban és kellemetlennek érzem, hogy ha ezután eljönnek egy vacsira, és akkor én kiosztom a családjuk apraja-nagyját. Ezeket a dolgokat nekik kellene kontrollálni. Azt hittem jobb lesz idővel a helyzet... De a nagyobb már 7 éves, viszont még mindig katasztrófális.
Sajnos azt látom, hogy sok szülő nem tud határt szabni a gyerekének. Gondoltam rákérdezek itt, hátha volt valaki hasonló helyzetben, hátha van más lehetőség is a kiosztáson kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!