Új élet. Budapest vagy Ausztria? Többi lent.
Lehet nem lehet őket egy napon említeni, de mégis ez a kettő játszik. Kis vidéki faluból mozdulnék. Ti mit választanátok ha egy átlagos képesítéssel/szakmával rendelkeznétek? Az anyagi szempontból egyértelmű, hogy Ausztria jobb választás, de ott van mellette, hogy talán szociális téren 0, magány, honvágy stb.. azért csak nem olyan. Budapest pedig, sok a fiatal meg minden, de ahhoz is pénz kell, hogy tudjon élni az ember, ne csak megélni. Keresnék 2 kilót pl, csak a fele kapásból elmenne egy szobára.
Budapest a csajozás miatt jönne be (bár lehet ez egy illúzió), a külföld pedig azért mert 3-400 ezret félre tudnék tenni. És azért nem olyan rossz pénz, ha belegondol miket tud magának venni belőle az ember. Az alapokhoz, kacatokhoz rövidtávon talán jó, de hosszútávon biztos megérné, ha egyszer mégis hazajön az ember? Nem érezné azt az ember, hogy itthon valamiről lemaradt?
Ki mit gondol, vagy tapasztalt?
21F
Én Ausztriát mondanám, mert Budapest már megtelt, zömében vidékiekkel.
21 éves vagy, 3-4 év múlva sem leszel öreg, keresel egy halom pénzt, hazajössz és megalapozod a jövődet (ingatlan, stb.)
Ha Budapestet választod, egyre csóróbb leszel (albérlet) és ez a csajoknak sem vonzó.
És csak úgy mellesleg: Ausztriában is élnek nők!:)
...és Ausztria itt van a szomszédban, akkor jössz haza, amikor akarsz, akár minden hétvégén.
(1-es voltam)
Ausztria, tudod, ha tudsz nemetul, akkor uj baratokat is tudsz szerezni es nem mellesleg kinyilik a vilag kicsit, szelesedik a latokorod es igen, a penz se rossz.
Amugy kb az elso ev rossz. Utana hozzaszokik az ember. Es Ausztria azert annyira nem kulonbozik Magyarorszagtol...
Legy Bator, mert Meg fogod banni, ha nem
Ezt nem ezek alapján kell eldönteni. Először is, a legfontosabb: beszéled a nyelvet? Mennyire? Gondolom nem, ha úgy indulsz neki hogy 0 szociális életed lenne Ausztriában...
Másrészt, Ausztria drágább mint Pest, főleg amíg bele nem jössz a munkába, ez sem egy elhagyagolható tényező.
Ilyen hozzáállással szerintem maradj Pestnél, mert így te is csak egy lenézett kelet-európai leszel az osztrákok szemében, az meg csak növelné a honvágyadat, nem maradnál sokáig kint, úgyhogy inkább bele se kezdj. Maradj itthon bulizni.
Ha 21 évesen a bulizás meg nők alapján döntesz arról hová költözz, inkább maradj Magyarországon.
Az ilyen céltalan pénzhajhászokat Nyugat-Európában lenézik.
Ez nem ilyen egyszerű. Ausztriában rohadt drágák a lakások, kb 1 milliót forintot kifizetsz, mire beköltözöl, ráadásul nehéz találni is. Aztán havonta kb 200 ezer forintba átszámítva, aztán nem biztos hogy rögtön eltudsz helyezkedni. Az nagy előny, hogy van szakmád, de az sem mindegy hogy Bécsbe mennél vagy vidékre.
Amit már említettek, mennyire megy a német? Ha a szerződést nem tudod első olvasásra megérteni és reklamálni akár, akkor élből felejtsd el Ausztriát. Át fognak bszni, meg úgy fognak veled bánni mint egy lábtörlővel, hiába tagadják ezt egyesek.
A többi amit említettél másodlagos, ha tudsz németül akkor nyilván nem 0 lesz a szociális életed, a honvágy meg... :D Ausztriába készülsz, nem a világvégére. Közel vagy Magyarországhoz, bármikor hazajöhetsz.
Ha nem megy a német egyelőre hanyagold, és maradj Budapesten, közben meg tájékozódj hogy mennek Ausztriában a dolgok, mert nem nehéz megállapítani, hogy életedben nem jártál még ott.
Dolgoztam már külföldön, bár nem német nyelvterületen. Erős alapfokon beszélek németül.
Csak hotel munkában gondolkodom, mivel ingyen van a szállás, illetve az étkezés. Tudom hülye duma, hogy majd "rámragad a német", de így vagyok vele, de ehhez kell az önszorgalom is és egy picit tanulni.
"Nem általánosítanék, hogy ha az ember nem beszéli az adott nyelvet azon a szinten, akkor lábtörlőként bánnának vele. De tény van erre is példa."
Ha kimesz, akkor meglatod, hogy csak erre van pelda.
Es igazabol meg akkor is te vagy a migrans, ha jol beszeled a nyelvet.
A masik dolog meg az, ha eros alapfokon beszeled a nyelvet, es arra szamitasz, hogy egy szallodai melonal, ahol tobb mint valoszinu, hogy meg sokan lesznek olyanok akik "eros alapfokon" beszelnek, majd radragad a nyelv, akkor ki kell, hogy abranditsalak. Ha nem tanulsz a szabadidodben, akkor nem fog a nyelvtudasod fejlodni, foleg, ha mas magyarokkal fogsz egyutt dolgozni.
El kell dontened, hogy mi a fontosabb, hogy most csajozzal, vagy, hogy par ev munkat belefektetsz abba, hogy megalapozd a jovodet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!