Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért oyan nagy baj a telefono...

Miért oyan nagy baj a telefonozás?

Figyelt kérdés
Csomó cikk őrjöng, hogy az emberek eltávolodnak egymástól, mert mindenki telefont nyomkod. Na de ha telefont nyomkod, akkor valakivel éppen kommunikál, nem? Ha már van lehetőségem azokkal írni, akiket szeretek, akkor miért kéne idegenekkel beszélgessek a metrón? Ha a kollégákkal semmi közös témánk nincsen a munkán kívül, miért ne beszélgethetnénk inkább olyanokkal, akikkel sok a közös pont? Nem értem, mi ezzel a baj. Számos barátságom az internet miatt maradt fent. Ez győzi le a fizikai távolságokat. Kicsit túlkapásnak érzem, amikor a 200. világvége hangulatú cikket látom a témában.
2019. nov. 6. 15:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem nem baj, viszont az tény hogy üzenetben nem lehet egy olyan minőségi és tartalmas beszélgetést folytatni mint élőben.

Egyébként ezt a dalt mindenkinek küldöm:

https://www.youtube.com/watch?v=lWqeHVOQa58

2019. nov. 6. 16:16
 12/17 A kérdező kommentje:
Sosem voltam nagyon társasági ember, de beszélgetés közben vagy evés közben azért nonszensz lenne telefonozni. Leginkább munkahelyi szünetben és a tömegközlekedésen szoktam. Gyerekkoromban nem volt internet az akkori telefonomon így fogalmam sincs hogyan hat a gyerekekre. Ebben lehet hogy igaza van annak, aki felhozta őket.
2019. nov. 6. 16:21
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
Az elsődleges probléma az a telefonok nyomkodásával, hogy az emberek igen túlnyomó hányada nem tudja helyesen megválasztani a telefonon kommunikálás időpontját, időtartamát, illetve annak helyét. Mindig eszembe jut ezzel a témával összefüggésben a "szerelmes fiatal pár", akik egy szálloda éttermében egymással szemben ülve teljesítményben nyomkodták egymással szemben ülve órabérben a telefonjaikat. - Lehet, hogy egymással beszélgettek... Tehát ha vannak olyan gyagyások, akik képesek akár több száz kilométert is utazni egy ilyen "élményért", akkor nem tudom sajnálni az ilyeneket. És sajnos nem a szélsőségek közé tartozik, amit leírtam. Speciel, munkahelyen egy az egyben tiltanám a rádiótelefon használatát, - akárhányan és akármilyen mértékben is fogtok ezért "nekem ugrani", - mert benne van a munkahely névben az, hogy miért van ott az ember. Egy vezetékes vonal bőségesen elég arra minden munkahelyen, hogy vészhelyzet esetén bármelyik munkavállaló elérhető legyen, nem játékbarlang és nem közösségi csacsogó hely. akinek nem tetszik, mehetne - részemről. - A kerítésen kívül körbehívogathatja bárki az egész Földet! Sőt, - hogy jobban utáljatok: a dohányosokkal ledolgoztatnám pluszban azt az időt, amennyi ideig társasági életüket élték a dohányzó helyen - miközben a nemdohányzók dolgoztak. - Csak a rend kedvéért!
2019. nov. 6. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

Mert valami miatt mindig többnek kell érezni magunkat. Milyen filmet nézünk, milyen zenét hallgatunk. Eldöntjük, hogy a mi választásunk a jó, a többi szar ember.

Veszedelmes, hogy mennyire agresszívan szoktak az emberek reagálni a telefonra.

2019. nov. 6. 17:11
 15/17 anonim ***** válasza:
81%
Na meg ott van az, amikor nem azért nincsenek kapcsolataid, mert telefonozol, hanem azért telefonozol, mert nincsenek kapcsolataid. :D
2019. nov. 6. 17:50
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Nekem semmi bajom nincs vele, de a telefon használok egy könnyű kiút az unalomból.

Mostanában ritkán unatkozunk, ritkán nézelődünk, ritkán gondolkozunk el abszurd dolgokon szimplán mert megtehetjük és már elfoglaltságunk nincs.

Ami baj, mert a fentebb írtakból jönnek a kreatív ötletek.

Meg kevésbé vagyunk rászorulva a másokkal való interakciók indítására.

Azaz ha egyetemen elkezdek unatkozni, nem indítok beszélgetést a mellettem ülővel, nem kezdek el random új emberekkel ismerkedni és soha sem tudom meg hova vezethet az az emberi kapcsolat és milyen potenciális lehetőségektől zárom elmagam azzal, hogy inkább 10 percen a facebookot vagy instagrammot nézegetem, míg el nem kezdődik az előadás.

Meg ez picit addiktív és hamar szokássá válik. Van rengeteg alkalom amikor csak azért húzom elő a telefonomat, mert "megszoktam" és azon találom magamat, hogy amúgy semmit sem csinálok vele, csak megnézem mennyi az idő (úgy hogy azt igazán nem kéne tudnom) és hogy esetleg valaki írt-e messengeren.

A függőséget meg az mutatja meg a legjobban, amikor lemerül a telefonom, a powerbankomat nem találom így otthon kell hagynom ezzel mondjuk 3 órán keresztűl telefon nélkül kell léteznem.

Az ember megérzi. Hírtelen tömegközlekedésen, hosszabb sétánál, vagy bármilyen várokozást igénylő dolognál nem tudod mit csinálj és kényelmetlenűl érzed magad, mert meg akod nézni hogy írt-e valaki, vagy csak elakarod ütni az időt és elkezdesz szorongani, mert nem tudod hogyan a telefonod nélkül.

Egy picit másabb megközelítés, hogy mit mutatunk magunkról a külvilágnak. Az oké, hogy te nem akarsz a munkatársaddal beszélgetni és inkább messengerezel és csak úgy elvagy, de biztos van ugyan abban a munkahelyen olyan aki szívesen beszél másokkal, így mindenkivel jóban lesz és az emberek nem fogják idegenként kezelni.

Ha valaki előfognak léptetni. Akkor nem a picit magábahúzódó, kicsit flegmás stílusú embert rakják első helyre, hanem aki normális tagja a közösségnek.

Meg ahogy egyre kevésebbszer kell használnunk bizonyos készségeinket, azok elkopnak.

Emiatt is volt nálam például, hogy Tinderen, ahol online chatből áll az első benyomás megtétele. Kb 10 embertől 7 embert sikeresen elhívtam randira és mondjuk abból a 7 emberből 2nél viselkedtem úgy hogy büszke legyek magamra, a többinél meg éreztem, hogy kicsit túl izgulom, kicsi új, kicsit nehezebben megy, mert megszoktam hogy online kommunikálok a nap 24 órájában.

Szerintem nem baj a telefonhasználat, de egészségesebb lenne mérsékelten használni és akkor valószínűleg jobb emberi lények lennénk.

2019. nov. 6. 20:10
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok ember ki se látszódik a telefonjából. Egyik ismerősöm esküvője után megkaptuk a videót. A vőfély csinált játékokat 2 fogás közt. Tisztán látszik a videón, hogy kb a társaság fele a telefonját nyomkodta.

Szerintem illetlenseg bizonyos esetekben nyomkodni, ez pl ilyen.

Meg van amikor magaddal tolsz ki igazából. Amikor mondjuk elmész nyaralni, fizetsz egy rakat pénzt és azzal töltöd az időd azon a szép helyen, hogy az instára szerkeszted a képeket meg nézed ki látta a storyd.

Vagy amikor évfordulód van a pároddal, programot csináltok, de fontosabb közben a haverokkal csetelni, mint egymásra figyelni.

Sok ilyen eset van, ezek miatt van egyre nagyobb mobil ellenesség.

De természetesen mindenkinek a saját dolga, hogy mikor, mennyi időre, mire használja.

Én pl 4 hétig kórházban voltam nem olyan rég. Folyamatosan cserélődtek a szobában a betegek és minden új kényszeresen beszélgetni akart. A sokadik után nem volt kedvem és a könyveimbe és a telefonomba temetkeztem. A végén már fülest is bedugtam, de még úgy is beszéltek hozzám.

Természetes szerintem, ha pl a metrón sem akarsz idegenekkel haverkodni és inkább a telefonba bujsz.

Csak tényleg az a lényeg, hogy ne menjen rá a fontos, személyes kapcsolataidra.

Mert az tényleg tradedia, amikor egy kisgyerek mellett az anyuka egész nap telefonozik. Beszélgetni vele, játszani stb már derogal.

2019. nov. 8. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!