Nektek is kínos, ha észreveszitek, hogy valaki néz titeket?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem szeretem a szemkontaktust, főleg nem idegenekkel és ezért nem is nagyon szeretek szemmagasságban nézegelődni. Nem tudom, mi ez nálam, lehet, hogy nem egészen normális, de már megszoktam/elfogadtam. Viszont nem tudom, hogy mit kellene olyankor csinálnom, amikor a periférikus látásomból látom vagy érzem, hogy valaki néz. Egyszer odanézek, konstatálom, hogy valóban néz, de utána meg nem akarok többé az illetőre nézni, mert nem akarom, hogy nézzen. Elfordulni, háttal állni nem mindig van lehetőség. Mi a helyes lépés ilyenkor?2019. nov. 1. 21:31
1/4 Metionin válasza:
Semmit, bambulok tovább vagy visszanézek az illetőre. Van rajtam pár dolog, ami miatt meg szoktak nézni de ezzel tisztában is vagyok. Amúgy ha kíváncsian visszanézek rájuk, mindig abbahagyják.
2/4 anonim válasza:
Én nem értem, miért kell vadidegenek szemébe nézni? Miért nem lehet az embernek annyi intim szférája, hogy a másik nem bámulja?
Japánról olvastam olyat, hogy ott nem illik ilyet csinálni.
Amúgy szúrós szemmel visszabámulok, de ha tényleg folyamatosan bámul, akár percekig, volt rá példa, hogy arrébb mentem - mondjuk olyan esetben lehet nem is árt ezt tenni
3/4 anonim válasza:
ha folyamatosan bámul és idegesit, akkor visszabámulok és komoly arckifejezéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!