Vak embertől hogyan illik elköszönni?
ma 23:06
Tényleg jó fej, de gyerekként sokszor át tudott verni..
Emlékszem egyszer a barátnőimmel kipróbáltuk a cigit amikor a szüleim nem voltak otthon. A bátyám sokszor mondta, hogy látott cigizni, és beköp a szüleinknek.. Akkor tényleg azt hittem, hogy néha lát..
Rendszeresen becsapta az aktuális barátaimat is.
Bár mindig elmondtam a fiúknak, hogy a bátyám vak, de amikor találkoznak nem hiszik el. Persze mert a bátyám ilyenkor kitalál valamit (apámmal együtt)
Pl: Amikor megérkezünk, ők "éppen" bokszmeccset néznek. Mindketten lelkesek, szurkolnak. Bátyám is bámulja a tévét, közben meg hangosan mondja apunak, hogy "látad? Micsoda ütés! Persze amit az aktuális fiúm nem tudott, hogy apu és bátyám között vannak jelek, érintések amiből a bátyám tudja mit kell mondania. Ilyenkor olyan dolgokat mond ami tényleg éppen zajlik a tévében, és csak az tudja aki látja. Vagy:
Látom megint a piros inget vetted fel. Szerintem a sárga jobb..A fiúm ilynekor azt hiszi, én hülyítem a bátyám lát. Csak azt nem tudják, hogy megint apu segít neki a cselben..:)
A kedvenc filmje Leslie Nielsen Drakula halott és élvezi filmje.
Abból is a "Mindent láttam! Nem láttam semmit szöveg" amit ú maga is előszeretettel alkalmazza.
Egyszer a rendőröket is meghülyítette ezzel.
Árkádban voltunk amikor szemtanúja voltam annak, hogy egy férfi egy idegen nőt megver, majd elmegy. Rendőrök kijöttek, szemtanúkat kérdeztek ki. Bátyám fehér botjával odamegy a rendőrhöz, és közli vele
- Mindent láttam! A rendőr meg pislogott, hogy mivan???? akkor ön nem vak?
- mint egy vak ló ..:) de láttam amit láttam..:)
A szülinknek köszönhető, hogy a bátyám ilyen ember. Nem kezelték sérültnek, vagy másnak. Ugyanolyan teljes életet él mint bárki aki lát. Focizott, úszni jár. Búvárkodik ( na ezt én sem értem miért) , és sok barátja van.Nagyon szeretem, pedig már felnőttek vagyunk..
Időpont ma 06:30-nak
Kérdezted mi a munkája a bátyámnak.
Egy speciális iskolában vakoknak informatikát tanít.
Értem, köszönöm a válaszokat.
Vonaton volt vak utas, aki tökéletesen eligazodott, csak kb. a fehér bot alapján lehetett tudni, hogy nem lát.
Leszálláskor viszláttal köszöntem el és utána bevillant, hogy talán akaratomon kívül is bunkó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!