Melyik a "helyes" egyetemi lét?
Gólya vagyok egy kis karon. Ha van valami kollégiumi rendezvény/a Hökösök szerveznek valamit azon szinte mindig ott vagyok, esténként a koliban meg kártyázunk egy páran általában 11-ig max éjfélig. Ezután én lezuhanyzok majd lefekszek és reggel 8-ra bemegyek az órára. Eddig nincs hiányzásom, ha lehet nem is akarok. Eközben meg van a másik véglet aki az órák nagyrészéről (főleg a reggelikről) hiányzik, már csaknem kimaxolta az összes hiányzását (már ahol van katalógus), az egyik tanár már mondta, hogy ha mégegyszer hiányzik nem engedi át és ezzel nem veheti fel a másodikféléves tárgyat.
Nem akarok ítélkezni felette, mert elhiszem, hogy ő is éli a társasági életét, meg én is élem az enyémet, de én nem tudnám azt megtenni, hogy év ELEJÉN ellövöm az összes hiányzásom. Kis karról van szó, itt mindenki ismer mindenkit.
Szerintetek én lennék ennyire begyöpösödve? Túl antiszoc lennék? Jöhet bármilyen válasz, még az is aki szidni fog ezerrel, hogy minek ítélkezek stb... Vagy saját véleményt/tapasztalatot is írhattok.
Nyilván nincs olyan, hogy egy adott helyes út.
De én azért azon a véleményen vagyok, hogy az ember tanulni jelentkezett oda, mégpedig valami olyan szakterületre, aminek a művelése magas szintű tudást igényel. Ennek fényében ez a "lógjunk, amennyit tudunk" eléggé felelőtlen és tiszteletlen magatartás.
Én sok előadásról hiányoztam, de azért, mert nálunk sok olyan volt, ami pl. 4, órás volt... Szerintem lehetetlen 4 órán át koncentrálni ugyanarra a témára. Vagy volt, ami pokolian unalmas volt, vagy az előadó volt borzalmas.
De gyakorlatokon mindig ott voltam, és az anyagokat is mindig megszereztem.
Bulikba én nem nagyon jártam, mert nem onnan voltak a barátaim.
Én úgy gondolom, hogy a saját életüket cseszik el, mert azért nem mindegy, hogy egy diploma épphogy 2-es, vagy 5-os...
Szerencsére nekünk csak másfél órás óráink vannak, meg nekem pl egyik tanárral sincs bajom. Meg persze megértem azt is, ha valaki betegség miatt hiányzik.
A kérdést is azért írtam ki, mert reggel beszéltük egy barátnőmmel, hogy nagyon megnehezíti a dolgát ezzel a szaktársam és erre mondta azt, hogy begyöpösödött lennék, meg én nem élvezem az egyetemi létet...
Teljesen szubjektív hogy kinek mire van igénye.
Én nem bulizok, ellenben néha szoktam kihagyni előadásokat. Tárgyat soha nem buktam hiányzás miatt.
23F
Ahogy az egyik laborvezetőm mondta: "Azt csinál amit akar" Te is, mások is.
Nincs olyan hogy helyen egyetemi lét. Kinek mi. Nekem a tanulás, másnak a bulizás.
Csináld úgy ahogy neked a jó. Azzal nem lőhetsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!