Netto 360 000 Ft bol megel egy negy tagu csalad?
Ez túl kevés infó, mert nem derül ki, milyen kiadásaik vannak.
A kaja fejenként 40-60 ezer minimum, emellett van rezsi, utazási költségek, ruházkodás, stb - nem lehet tudni, hogy mi mennyi az adott családnak.
De kisváros melletti falu annyit jelent, hogy egy, de inkább két autó kell, hogy meg lehessen mozdulni, mert ilyen helyeken a tömegközlekedés általában kimerül a "reggel megy egy busz a ksivárosba este meg vissza" szinten. HA meg máshová akarnak eljutni, akkor egy nagyobb városig akár 3-4 átszállás is kell, ami családdal, gyerekekkel, csomaggal elég horrorszerü.
Iskola-óvoda általában nincs, ahhoz már szükséges a bejárás, ami nincs ingyen, munkahely szintén az utazó kategória, szóval ez is lényeges kiadás lenne.
Simán.
Faluban igen.
Főleg ha van kiskert.
Eddig nettó 220-240 között kerestem, most váltottam munkahelyet, itt a fix 250-260 meglesz (hónaptól függően), plusz ügyeletvállalással még több. Ha bedolgozom magam, és jól fog menni, akkor akár a 300k alap is meglehet, plusz a többi. Arra azt mondom, hogy annak a felét már bőven félre tudom tenni.
Vidéki kisvárosban élek, csakhogy egyedül. Szabadidőmet is próbálom arra fordítani, hogy a hobbimat olyan szintre fejlesszem, amiből később több pénzt tudok szerezni; akár egy grafikusi iskolát is elvégeznék, hogy pár éven belül itthonról dolgozhassak, saját időbeosztással.
A válaszom: igen, meg lehet belőle élni, főleg, ha van kert, és termelitek magatoknak a zöldségeket, gyümölcsöket, és tartotok haszonállatokat. Nálunk nagyon sokan "malacoznak", vesznek ugye 5-10 kismalacot, felhizlalják, és aztán eladják egybe, vagy vágva.
Az itteni válaszolók mind-mind nyugati szinten élnek, évente többször mennek külföldi nyaralásra, mindenki az "egészséges táplálkozást" hozza fel, holott egy forinttal nem drágább, mint az egészségtelen. Egyiknek se higgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!