Hogy kell beszélgetni?
23 éves vagyok
Az iskolában kevés barátom volt szinte senki
Most lehetőségem nyílt német nyelvvizsga előkészítő tanfolyamra járni a korosztály nagyon vegyes lesz de próbálok valakihez oda menni aki velem egykorú lehet
Hogy ismerkedjek beszéljek másokkal
Adjátok légyszi pár témát
Konkrétan beszélgetést
Ehhez rengeteg tapasztalat kell.
Szóval most kezdj el próbálkozni, akár csak írásban!
Tudnod kell kérdezni, nyitott kérdéseket (amiket nem lehet egyetlen szóval megváltoztatni).
Meg érdemes a kommunikációt elméletben is átvenni. Cikkek, könyvek... keress utána!
Társalgáshoz jó összefoglaló az „első benyomás” c. könyv. Torrenten fent van.
Szóval mindenképp a gyakorlásé és tapasztalásé a főszerep! Tehát ki kell mozdulnod a komfortzónádból. Enélkül nem megy. Viszont ne sokkterápiázz, mert abból csalódás lesz... figyelj a fokozatosságra!
Ezzel nem jutottam előbbrèbb bocsi
Köszi hogy ezt leírtad megnézem
Két lehetőséget tudok javasolni.
- hallgass egy társalgást egy szünetben, ami nyilvánosabb és szólj hozzá.
Nyilván nem privátabb társalgás, hanem pl.,
valaki elkezdi ragozni, hogy, ahogy jött odafele, nem járt a metró és pótlóbuszozni kellett és Te megemlíted, hogy legutóbbi alkalommal Neked is pótlóbuszozni kellett és a kapaszkodó fogantyú a kezedben maradt és a sofőr neked adta ajándékba. Ergo valami vicces vagy érdekes sztorit.
Vagy csak visszakérdezgetsz, hogy baleset volt vagy valami más vagy mit lehet erről tudni.
Persze, ha kissé nyitottabb a beszélgetés, több résztvevője van vagy a két ember kissé hangosabban cseveg.
- Vagy a padtársadnak mondasz valami humorosat vagy teszel valami megjegyzést esetleg a szünetben odamész valakihez, aki magányosan ücsörög és megszólalsz, hpgy hallottam órán, hogy szeretsz írni; milyen témában? Vagy, hogy van két kutyád, milyen fajták?
Itt szerencséd lesz, mert nyelvi tanfolyamokon általában szoktak beszélni magukról az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!