Máshol is volt ilyen tornaórán (90-es évek)?
Olvastam, hogy több iskola is előírja a testnevelés órák egyenfelszereléseit. Ilyen nálunk nem volt akkoriban (90-es évek közepén jártam gimnáziumba), de az a szokás alakult ki, hogy a fehér pólón kívül a fiúk kék atléta, a csajok pedig fekete rövid latex nadrágban tesiztek (nem kérte így kötelezően a tanár, ez valamilyen divat lehetett).
Mindenesetre mi fiúk nagyon örültünk ilyenkor és közben lestük a leányzókat akiknek tényleg jól állt az idomokat kidomborító testhez tapadó rövidnadrág.
De ez a viselet másutt is volt így vagy csak nálunk (manapság a futó lányokon látok ilyet és mindig eszembe jutnak a tesiórák emiatt)?
Volt, egész általánosban. Fekete vagy kék tornanadrág és fehér póló, meg ugye tornacipő. Ez is fekete vagy fehér.
Középiskolában a fehér póló maradt, viszont azt hiszem, a rövidnadrág színét már nem kötötték ki, a cipő meg mintha már mindegy lett volna, csak mindenképp váltócipő legyen (hogy ne az utcaival tapossuk össze a tornatermet - mondjuk mikor kimentünk az udvarra benne aztán onnan vissza... na mindegy, logic)
1995-2007 között jártam ezen sulikba.
ilyesmit viseltek
De feszélyezetten érezték magukat, mert sorban felmentették magukat, vagy rendszeresen arra hivatkoztak, hogy otthon maradt, 96 ban még nem q- hogy mutogassák magukat, inkább hosszú melegítő volta kedvencük, ami kb semmit sem mutat..olyan is volt amikor strand, a szebje kitalálta megvan ottohn hagyts ott néztek fejükből ki a parton,.
de a bések közt akadt aki nem volt szégyenlős vagy még agyilag nem tudta felfogni milyen erős hatással van, hs tesiórán kidomborodnak a tesiruciból a szeméremajkai...kb nem értem ez mire volt ez jó...akkor sajna nem voltak okostelcsil lőni egy képet
Nálunk is általánosig volt még kötelezően megszabva, hogy miben tesizzünk (2008-ig jártam). Nyilván felsősként már hajlamosabb volt az ember lesz..rni.
Az ilyen idiótaságok miatt képzelik sokan joggal perverznek a tesitanárok nagy részét.
1997 - 2000 Magyarország; általános 1-3; lányoknak tornadressz.
Az rád volt bízva, hogy az ujjai olyan rövidek voltak mint egy sima pólónak vagy vagy hosszú ujjú volt (ami a csuklódik leért). De általában mindenki a rövid ujjút hordta.
A tornadressz nem volt egyentornadressz; mindenki olyan mintájút, színűt, stb hordott, amit akart.
(a fiúk azt hiszem póló-rövid gatyában tesiztek)
Még arra is emlékszem, nem volt külön öltöző és az osztályteremben öltöztek át a fiúk és a lányok, egymás előtt, onnan mentünk le a tornaterembe.
1997 - 2000 Magyarország; általános 4; lányoknak tornadressz vagy póló és rövidgatya. Év vége fele már elvétve akadt 1-2 tornadresszes, a többiekkel már inkább póló-rövid mackógatyában tesiztünk.Én jobban is szerettem, nagylányosabbnak éreztem :)
2001-2005 Külföld; MINDENKINEK; egyentornaruha.
Egy szabadidő nadrág (volt egy rövidgatya változata is. ha már bejött a meleg), egy fehér póló az iskola emnblémájával egy pulcsi az iskola emblémájával (ez utóbbit nem volt gond, ha nem vetted fel, ha meleg volt, de akkor fel kellett venni, ha az egyentornapólód helyett másikat vettél fel.
2006-2011; kaptunk két fajta tornapólót; a kezdetekben a tanár szigorúan vette és mindenkinek azok közül kellett hordania az egyiket, hosszú fekete tornanadrággal (szabadidőnadrág ) és tornadicpővel. 1-2 év után a tanár feladta, hogy szólogat érte, mert nagyon kevesen hordták :D Mindenki úgy járt be, ahogy akart; a kezdetekben én csak a tornacipőm felejtettem mindig otthon (értsd., nem fért be a sulitáskába és külön tornazsákot nem akartam vinni), majd a tornafelszerelésem is mindig otthon maradt.
Általános alsó tagozatban fekete vagy kék tornadressz volt (‘94-‘97), felső tagozattól hál’istennek nem volt megszabva, csak a fehér póló, középiskolában már az sem. Sima, nem feszülős, hosszú, vékony szabadidőalsóban tesiztem (ahogy többen is), baromi xar érzés lett volna, ha a sheggemet/egyebeimet stírölik az órán...
A tornadressz 10-12 éves kor felett mentális kínzás, biztos nem tesiztem volna, ha a fejlődő kis kamasztestemet (később meg ugyebár a nőit) kellett volna “mutogatnom” az órán, még a gondolattól is kiráz a hideg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!