Gáz hogyha az utcán szoktam zenét hallgatni fülhallgatóval?
Nincs ezzel gond, nem ártasz vele senkinek. Sokan csinálják ezt.
Én nem tudnék, egyszer próbáltam. Nagyon zavart, hogy nem hallok szinte semmit a környezetemből emiatt, ezért azóta nem hallgatok zenét utcán.
Egyébként igazad van, ha a hülye autók berregése helyett valami üdítőbb ingerekre vágysz. Csak nézz körül alaposan, ha átmész a zebrán, mert ezek még a zebrára is sokszor nagy ívben tojnak, akkor se állnak meg, ha látják, hogy indulni akarsz. Ez a gáz inkább, nem az, hogy valaki zenét hallgat.
Mert sokan ész nélkül csinálják. Ha az ember okosan műveli, nyugodtan hallgathat zenét. De nem úgy, hogy kizárja a környezet zajait. A buszon általában fel szoktam tolni a hangerőt (és direkt olyan a fülesem, hogy ne szűrődjön ki sok zaj), viszont ha leszállok, akkor visszább veszem. Emellett nagyon jó a hallásom, úgyhogy még sose volt olyan, hogy bármi váratlan ért, mert nem érzékeltem a zene miatt.
Egyszer sétáltam villamos elé. De akkor nem hallgattam zenét. Egyszerűen csak fáradtság miatt lekapcsolt az agyam, és simán átmentem az átkelőn, aztán megálltam a sínek közepén oldalra nézni, mert olyan fura érzésem volt. A nagy sárga vili egy arcát karmolászó vezetővel ott állt tőlem egy karnyújtásnyira. Hát nem mondom, hogy nem ijedtem meg.. :D Még tini voltam, kellően belém égette, hogy figyeljek oda mindig, azóta bármilyen fáradt, illuminált, "süket" lehetek, a figyelmem nem lankad.
Szóval lényeg: ésszel. Ésszel mindent lehet.
Évekkel ezelőtt a metró aluljáróban, ahogy megyünk a szerelvényekhez egy férfi jóval előttem elejtette az irattartóját (a zsebéből kipottyant, ahogy ment le a lépcsőn). Utána kiabáltam, de nem hallotta - zenét hallgatott, fülessel.
Az emberek csak néztek, hogy mit üvöltözök, senki se szólt a férfinek.
Rohantam, felkaptam az iratait és szaladtam utána. Épp a bent álló szerelvény ajtajánál kaptam el.
Happy end, de, ha pl én lekésem azt a szerelvényt, akkor már fájhatott volna a feje és mászkálhatott volna vissza.
Én is szoktam fülessel zenét hallgatni, de az eset óta odafigyelek, hogy ne maxon toljam.
Gáznak nem gáz, de pl figyelj oda, hogy azért halld, ha utánad kiabálnak,ne vonja el a figyelmed a külvilágról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!