Egyetemen miért ilyen összevissza vannak az órák? Miért nem reggel 8-tól délután 2-3-ig, mint a középiskolákban?
Utálom ezt az órarendet.Edzésre se tudok elmenmi,mert este 6-ig van órám.Közben délelött,amikor ráérnék,meg legtöbbször nincs semmi.Van,hogy 12:30-kor kezdődik az órám,van hogy 8:00-kor,máskor meg 9:40-kor.
Meg van egy lyukas órám az utolsó elött,szóval haza se tudok menni,másfél órát csak nézek ki a fejemből,hogy ott kell maradnom utolsóra
Mert egy egyetemre több ezren járnak, és a tanár meg kevés, nekik fullba van az órájuk, sokan a tanszékeken még este 7-8-kor benn ülnek, vagy olyan tantárgyat tanítanak ami nem is a szakkörük. Ha meg szabad idejük van napközben, csinálják a saját kutató munkájuk, merthogy nekik azt is kell, meg fogadóórát tartani. Neked meg úgy hozzák össze az órarendet, ahogy. Itt már nem a diák van nézve, hanem hogy meglegyen egyáltalán tartva az órád, érted ezt?
Ha nem tetszik, ne járj egyetemre, ez mindenhol előfordul, hogy lyukas órád van. Van aki napi egy tanóráért utazik be, van akinek két nap 8-túl 6-ig órája van, azonkívül semmi a héten. Van aki mindennap benn van.
Lehet szidni a rendszert, de nem fog megváltozni, mert ezt a rendszert csak így lehet megszerkeszteni úgy, hogy működőképes legyen. Soha senkinek nem lesz semmi sem jó teljesen. Ez az élet és az egyetem.
Jah, a másik, ha délelőtt nincs semmi, miért nem edzesz délelőtt? Kifogások vannak, ugye? Arról már nem is beszélve hogy este 7-kor is el lehet menni edzeni rendes helyeken, de gondolom nem hétfőtől péntekig van mindig este hatig órád.
Van, ahol konkrét órarend van. Nálam az volt. A legtöbbször 8 vagy 10-kor kezdődött a suli. Csak a gyakorlatokkal voltak csúszások esetleg.
De ettől függetlenül nem 2-3 óráig tartott, főleg, mert nemcsak 2-3 órás órák voltak, hanem volt 4-5 is, plusz a gyakorlatok is legalább 3 órásak voltak.
Úgyhogy volt, amikor reggel 8-tól szünet nélkül fél 7-ig volt suli.
Szerintem ez sem jobb.
Én sportot váltottam pont emiatt, valahogy az órarendem mindig ütötte az edzéseimet (nálunk csak a gyakorlatokat választhattad meg, az előadások mindig fixek voltak), így átszoktam arra, hogy reggel 6-kor bemegyek az egyetemhez közeli edzőterembe, hogy 8:15-kor már a teremben legyek.
Most először van olyan, hogy heti 2 nap 08-20 óráig a suliban vagyok (többi napon nem), ami a munka miatt nagyon jó, de a tömörítés miatt csak 15 perces szünetek vannak, így 7*90 perces óráim vannak, az ötödik után már sírni tudnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!