Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek, hogy ne használjan...

Mit tegyek, hogy ne használjanak ki ennyire az egyetemen?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, és szeptemberben újrakezdtem az egyetemet. Nem nagyon vagyok jóban senkivel, mert egy családi tragédián vagyok túl (vagyis próbálom kiheverni), és nehéz így még tanulni is, nem hogy barátkozni...Ennek ellenére az összes szaktársam, akivel valaha beszéltem már megpróbálta elkérni akár teljes füzeteimet is. Volt olyan is, akit még nem is láttam, sőt olyan is, hogy egy szintén ismeretlen lány írt nekem, hogy "beajánlhatna-e egy felsőbb éves ismerősének, mert hallotta, hogy szépek a jegyzeteim". Ma valaki az előadás kellős közepén kérte el "egy pillanatra" a füzetem, amive írtam. Nem tudom, hogyan értethetném meg ennyi emberrel, hogy ez mennyire rosszul esik, nem írhatom rá a homlokomra a helyzetemet, de szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbbjük könnyebb helyzetben van nálam, mégsem képesek odafigyelni az előadásokon. Pedig nekem is 3x annyi energiabefektetés ez ilyen problémákkal, mint valaha gimiben vagy az előző szakomon volt.
2019. febr. 12. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondj nemet, magadnak tanulsz. Aki lusta és nem tanul, úgyis kibukik, legyél tökös.
2019. febr. 12. 16:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem adod oda. Bocsi épp nincs itt, nem hoztam el stb kifogásokkal.
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Van rá egy igen jó szó, ezt kellene használnod: NEM.

Miért baj hogy megkérdezik? Mivel kérdezik, te mondhatod, hogy nem adod oda. ha nem akarod akkor ne is add oda.

Amúgy mennyivel lesz neked könnyebb a dolgod attól ha nekik is nehéz lesz?

4/10 A kérdező kommentje:
Nem lesz könnyebb, de igazságtalannak érzem, hogy ők gifeket nézegetnek előadáson, aztán megtanulják az anyagot az én jegyzetemből.
2019. febr. 12. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Ebből látszik, hogy a felsőoktatásban, nem osztogatnak automatikusan agyat...

Nagyon egyszerű, nem adod és nem agyalsz ilyeneken, hogy fog esni neki, különösen, hogy leírtad, hogy a sok tróger okostelefont szexuál óra alatt, amit nagyon eltudok képzelni.

Ha nagyon rámenős küld el a fenébe határozottan, úgy hogy a többi is hallja. Gondolom azért a tiedet kérik el, mert te valamit jól csinálsz órán, velük ellentétben. Ha ők nem képesek oda figyelni a nyomorúságos, hányattatott életükben, ahol annyi a dolguk, hogy bejárjanak iskolába, vessenek magukra. Hagy hulljon a férgese...

2019. febr. 12. 17:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne add oda, ha elkérik ott helyben, mond, h épp használod bocsi. Ha rádírnak nete, akkor mond, hogy majd küldöd aztán felejtsd el. Vagy csinálj belőle hasznot, add oda, de kérj érte cserébe vmit. Nekem nagyon sok jegyzetem volt így meg cserével, de ingyen sört is kaptam kocsmában, mert a pultos a csoporttársam volt és tartozott így nekem.
2019. febr. 12. 17:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha ott ült ő is az előadáson akkor mond neki, hogy legközelebb vegye fel az előadást a telójával, ha meg van a hanganyaga, akkor később ő maga leírhatja vagy visszahallgathatja. Nem kell neki a jegyzeted mert meg fogja tudni oldani másképpen is. Ha akarja. de amíg odaadod neki a tiédet addig nem is kell neki.

2019. febr. 12. 17:19
 8/10 anonim válasza:

Velem ugyanez van, de tőlem lefényképezett dolgozatokat, jegyzeteket, tavalyi anyagokat kérnek... Ha visszafele, akkorég el is titkolják...

Írtam ki, én is kérdést. Mert én szívesen segítek, de akkor visszafelé is... Nem, hogy én egy egész füzetet bescanneltem, aztán ő egy oldalt nem képes lefé yképezni...

Én vissza sem írnék az ilyeneknek. Engem is durván kihasználtak, volt olyan tárgy, amit újra jártam, na megtaláltak azok is...

Nincs értelme segíteni, csak akikkel jóba vagy és visszafele is megtenné érted...

Tudom milyen rossz....

2019. febr. 12. 18:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Ismerős érzés. Én is gyorsan jegyzeteltem, képes voltam kiszűrni a lényeget, olvashatóan írtam. Persze egy csomóan elkérték a jegyzeteimet. Eleinte oda is adtam, míg valaki képes volt elveszíteni, amiből egy héttel később vizsgáznom kellett. Akkor megtanultam nemet mondani, és csak egy-két nagyon megbízhatónak adtam oda, akiktől ugyanúgy számíthattam segítségre. Az a tippem, hogy tesztelj le egy-két embert, ők odaadnák-e a jegyzetüket. Ezeknek alkalomadtán segíts, a többieknek ne.
2019. febr. 12. 21:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Én biztos pénzt kérnék érte. Sajna én nem írok szépen, úgyhogy mégha el is kérte egy szerencsétlen a füzetem akkor sem igazán segített az neki...

De ha már jó vagy ebben akkor miért nem szerzel belőle egy kis zsebpénzt? Ők is jól járnak és te is.

2019. febr. 12. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!