Egyetemi élethez kell laptop? Vagy az csak a filmekben van?
Vannak akik hozzák, mert úgy szeretnek gépelni. De nem muszáj. Lehet használni. Végig is telefonozhatod az órát ha úgy akarod. Tanár megkapja a fizetését, te meg majd megoldod a vizsgára való felkészülést ahogy szeretnéd. De ugye az órák nagy részére be se kell járni ha nem akarsz. A lényeg hogy vizsgán tudd az anyagot.
Viszont hogyha otthon van valami saját gépes és nyomtatód az rengeteget tud segíteni.
Internet hozzáférés kell.
Lapotop nem feltétlenül.
Ahhoz, hogy órán is használható legyen a laptop, nagyon profin kell gépelni, főleg ha hadar a tanár. :D
Amúgy nem feltétel, mert megoldható minden nélküle is,de jó ha van. Inkább kényelmi szempontból.
A beadandót könnyebb azon írni. Hétvégén, vagy szünetben ha haza mész könnyebb hazavinni és ha kell azon folytatni a munkát.
Én szerettem bevinni a könyvtárba is magammal, ha olyan beadandó kellett, amihez több olyan forrást is használtam, ami nem kölcsönözhető. Mert persze a könyvtárban is volt olyan helyiség ahol közés használatú gépek voltak, de az többnyire lutri, hogy van e szabad gép, plusz a pendriveot, amin az anyagot tárolja az ember, könnyebb elhagyni. Kényelmesebb egy csendesebb olvasósarokban egy asztalhoz leülni. Előfordult olyan is, hogy szemináriumi kiselőadásomra bevittem és azon prezentáltam (persze ez akkor működik, ha van a teremben projektor).
Kényelmes volt az is, hogy nem voltam helyhez kötve és a beadandót simán írhattam az ágyamban ülve is.
De persze, ha nem tudsz venni laptopot, az sem a világvége. Mert mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Ahogy írják, egyetemen nem feltétlenül kell- Jegyzetelésre szerintem a mai napig sokkal jobb a papír+ceruza, egyszerűen jobban megragad az anyag.
Viszont otthonra, kollégiumba nem árt legalább egy alap gép amin van internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!