Ez mennyire számít lopásnak beadandó esetén?
Kérdező, én nagyon sok 10 oldalas beadandót írtam az egyetemi éveim alatt (bölcsészet), ami úgy nézett ki, hogy MINDEN forrást fel kellett tüntetnem, ráadásul úgy, hogy a szövegen belül is jelölnöm kellett, hogy hol milyen forrást használtam.
Azt nem is nézték jó szemmel, ha csak egy forrásom volt. Meg is volt szabva a minimum források száma.
A Wikipédia tilos volt.
Az, hogy egy szöveget vagy annak egy részét nem a Te gondolataid, tudásod, véleményed, érvelésed alkotja, hanem leszedted máshonnan, plágium, mindegy, hogy kiegészítetted itt-ott meg ha a forrás magyar, angol, héber, japán vagy akármilyen nyelvű. Attól, hogy fordítottad, ez nem változik. Gondold el, ha én azt írom, hogy véleményem szerint a föld lapos és a hold a nap felesége, és Te ezt lefordítod angolra, attól ugyanúgy az én véleményem marad.
Amint feltünteted a forrásod, a tanár látja, hogy Te csak kiragadtál egy részt, hogy példának használd/vitatkozz vele/stb. vagy a forrásban feltüntetettek érvelnek helyetted.
Ha nem tünteted fel a forrást, olyan 0 pontot kapsz, mint a huzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!