Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok a rövid ciklusú...

Mit gondoltok a rövid ciklusú tanári mesterképzésekről?

Figyelt kérdés

[link]

Ezek nem végzettségre épülő 1-2 éves szakok. Van róla tapasztalatotok? Teljes értékű tanár lesz vele az ember?

Arról jutott eszembe, hogy egyes tanári szakok hamarosan hiányszakok lesznek (fizika, matek...), és ha valaki mondjuk egy lazán kapcsolódó diplomával (pl. matekhoz közgazdász, töritanárhoz történelem / szociológia...) elvégez egy ilyet, akkor a szükség miatt tudna dolgozni teljes értékű középiskolai tanérként is?

Köszi a válaszokat.

2018. okt. 21. 14:19
 1/3 anonim válasza:
100%
Nem jó ötlet tanárnak állni, sok lesz a bunkó kolléga
2018. okt. 22. 20:45
 2/3 anonim ***** válasza:

"teljes értékű középiskolai tanérként is?"

Mit jelent az számodra, hogy teljes értékű tanár?

Nézd ha egyszakos tanár leszel akkor lehetnek problémák.

Ugye ekkor elképzelhető az az eset, hogy nem lesz meg az óraszámod, így akár több iskolára is kioszthatnak, vagy egyéb feladatokat kell majd véghezvinned.

Én úgy látom, hogy aki ezeket a képzéseket végzi el, és nincs elő végzettségei között semmilyen pedagógia, azok sokszor elbuknak a valóságban. Nem jól kezelik az éles helyzeteket, és ezen én nem is csodálkozok, hiszen az agynak át kell állnia ezekre, és fel kell készülni erre.

Ezt 2-4 félév alatt nehezebb megtenni, mint 6 év alatt.

Az osztatlannál több idő van felkészülni a gyerekekre, és több hospitáláson, mikrotanításon, normál tanításon vesz részt. Könnyebb az agynak nagy időtávban erre a feladatra "megváltozni- javulni", ha szükséges.

Persze minden csak elhatározás kérdése, szóval lehetsz igazán kiemelkedő, jó tanár így is. Az oktatásnak a vérfrissítés jót is tehetne.

2018. okt. 22. 22:04
 3/3 elistvan ***** válasza:
Szerintem arra jó ha már van egy tanári szakod és elvégzed ezzel lesz egy újabb így több lábon fogsz állnom Én tanítóként csinálok infótanárit jelenleg.
2020. jún. 10. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!