Szerintetek jól tettem? Hogyan lehet kezelni egy ilyen embert?
Van egy lány az osztályban, aki már az első héten kijelentette: neki muszáj mindig a középpontban lennie, különben rosszul van. Mindig mondja a magáét, múltkor pl. a többiek dobáltak engem. Mikor észrevették hogy nem érdekel, célt váltottak, s a lány dobálták. Ő meg megszólalt, hogy "ne dobáljatok már engem." Majd a szünetbe jön, és mintha valami hősies jótettet hajtott volna végre, szól hogy szívesen hogy leállítottam neked a srácokat. Persze ezt is a maga fellengzős hangnemében, úgy hogy közben pedig várta hogy kimondjam az általa áhított szót. Persze én inkább kiosztottam a francba, amire megsértődött, a fél osztály viszont engem igazolt:"na, megkapta".
Másnap meg egész nap azt figyelte, hogy mikor nézek egyáltalán feléje, csak hogy el tudja kiabálni magát: "Ez a szefós már megint engem néz..." "NENÉÉZÉ'!" "Kinyomom a szemed!"
Hétfőn viszont volt egy nézeteltérés, ahol sikerült egy nagyobb közutálatra szert tennem. Adott a zsbingóban 4 szék. 2-2 egymással szemben. No én az egyikre leültem, s csendben telefonoztam, mikor odajött mellém a már ismert lány, és elkezdett piszkálni. Én úgymond belementem a játékába, flegmán és szarkasztikusan válaszoltam neki, amire ő elkezdte hogy ne legyek ilyen szemtelen. Aztán visszaszóltam neki, hogy "mér' akkor te mi vagy?" Aztán ez vagy tíz hosszú percen át folytatódott. Percről percre durvábban, és több részvevővel. A végére ott tartottunk, hogy legalább 3 ember fenyegetett hogy összever ha nem állítom le magam, mert csak játszom az agyam.
Valamilyen szinten igazuk lehet, de én megmondtam; "Nem fogom be a számat, és nem kullogok el mint egy gyáva kutya, akkor sem ha fenyegetnek. Nyugodtan verjetek meg, csak ti jártok rosszabbul. A véleményem és a viselkedésem akkor se fog változni ha összevertek."
Egyesek szerint egy lánynak nem illik visszabeszélni (szvsz: DE!). Mások szerint ezzel csak megutáltatom és lejáratom magam.
Alapjában véve egyébként egy csöndes srác vagyok, aki a legtöbb osztálytársától messze elvonul, és csak 1-2vel beszélget, velük is csak érintőlegesen. Az egyetlen ember, akibe készakarva beleszállok, "kölcsön kenyér visszajár" alapon, az ez a lány, mert szó szerint irritál. Direkt kipécézett már az első napon, és többször is odajön hozzám (pl. az említett napon is) minden ok nélkül piszkálni.
Tudom: "Okos enged, szamár szenved." de mégis mi az istent tegyek, ha rámszállt?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!