Az osztálytársaim mások?
Szerintem ne aggódj ezen, a leírásod alapján nincs gond a szociális készségeddel, képes vagy kapcsolatteremtésre, van is barátod, és másokkal is jóban vagy. Szóval nincs itt semmi gond, csak annyi, hogy sajnos nem neked való közegben vagy a suliban, ez pedig előfordul.
Nehogy más akarj lenni, mint amilyen vagy, egy év múlva másik suliba mész, és a középiskolában általában jobban szelektáltak már a gyerekek, mint általánosban, szóval esélyesebb, hogy több jó fejjel találkozol.
Nem szükségszerű, hogy általános iskolából lesznek az embernek életre szóló barátai (sőt, én úgy látom, ez kifejezetten ritka).
Szülőként mondom, hogy mikor a gyerekemnek iskolákról érdeklődtem, a legtöbb ember azt mondta, hogy lehet egy suli jó, de az, hogy milyen osztályközösség jön létre, mindig lutri.
Az edzés pedig remek ötlet (nem csak a kapcsolatépítés miatt)!
A gyerekek nem egyformán érnek, lehet, hogy te érettebb vagy náluk, de az is lehet, hogy szimplán nem túl okosak (bár azért ritka, hogy egy egész osztály ilyen legyen), vagy van egy-két nagyhangú „menő” (ám nem zseni) figura az osztályban, akiknek a viselkedését másolják a többiek…
Nem akarlak elkeseríteni, de ezzel szembesülni fogsz végig az életed során. Nagyon sokan nem mernek „egyéniségek” lenni, másokat majmolnak, nehogy kilógjanak a sorból. Tudod, erre azt szokták mondani, hogy „aki mindig másokat követ, az egész életében csak seggeket lát”. Alkalmazkodhatsz hozzájuk, ha ezt kényelmesnek érzed, bár szerintem sokkal szimpatikusabb, ha valakinek van saját véleménye és személyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!