Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyetemet remeteként?

Egyetemet remeteként?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa lehet a kérdés megfogalmazása. Szóval arra gondolok, hogy van-e olyan aki az egyetemet haverok/barátok nélkül vitte végig, a saját szorgalmának, képességeinek köszönhetően?

Most kezdem a második évemet az egyetemen (mérnöki szak) és az előző éves tapasztalatból kiindulva, nem innen kerülnek majd ki a legjobb haverjaim.

Összesen egy emberrel kerültem beszélő viszonyba, vele is inkább csak azért, mert baromira nyomulós stílusa volt, és mindenkire “ráakaszkodott” egy kis ingyen korrep reményében. Úgy volt vele, hogy ha valaki jó az egyik tárgyból akkor direkt mellé ült zh-n, próbált vele haverkodni, persze visszafele nem sok mindent tudott nyújtani.

Nálam látta, hogy segíteni nem tud, és én se igazán neki, ezért elkezdett kioktatni/kötekedni akár a tananyaggal, akár teljesen mással kapcsolatban.

Lényeg, hogy pár hasznos tippen/tanácsok kívül nem mentem semmire ilyen felületes ismertségekkel, és sok időt is elvitt ezek ápolása “igyunk meg egy kávét” és társai.

Akkor gondolkoztam el a kérdésen mikor láttam egy srácot aki kb a szak legjobb tanulója, egy barátja van összesen aki mondjuk a második legjobb tanuló:D

Tehát ha én tanulok rendesen, bejárok a fontosabb órákra, akkor nagy hátrány ha nincsenek kapcsolataim?

2018. aug. 27. 13:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, simán. Én az ELTE TTK Biológus szakát végeztem így el.

(Persze voltak emberek akikkel beszélgettem az órákra várva alkalmilag, sőt jegyzeteket is kértem néha fénymásolásra, de ezek mind csak felületes kapcsolatok voltak. Alapvetően egyedül voltam és magamra számíthattam.)

2018. aug. 29. 17:45
 12/12 anonim ***** válasza:

Mérnök informatika.

Üdv,

9es

2018. aug. 30. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!