Komolyan miért lenne akkora szó az hogy "osztálytárs"?
Mondjuk a másik kinevetése baromi szánalmas és megalázó, akár osztálytársad, akár nem...még szép, hogy a tanár rád szól.
Egyébként meg itt a nyári szünet, 2 hónapig nem látod őket.
Te biztosan okj-s jedilovag vagy, ahogy minősíted le a tanáraidat. Ilyen kinelentéssel csak magadat hülyézed le. Örülj neki hogy valaki próbálja neked megtanítani a helyes viselkedést.
Az osztály egy közösség ahol illene összetartani és nem bántani egymást. Nem kéne ovis módon viselkedni (árulkodni, kinevetni). Gondolom ha Téged kinevetnének a többiek ok nélkül akkor az nagyon jól esne Neked.
Én egyetértek veled. Az óvoda, iskola, munkahely csak egy kényszerközösség, amit ráerőltetnek az emberekre. Én minden ilyen helyen, csak annyi időt töltök, amennyit muszáj. Az iskolaidőn, munkaidőn kívül számomra ők nem léteznek.
A baráti kör, akiket én választottam, na, az nagy szó. De a rám kényszerített emberek nem.
Lehetne hosszasan filozofálni azon, hogy most egy osztály mennyire számít közösségnek, illetve mennyire kell ebben a közösségben összetartónak és bajtársiasnak lenni...
Nos, én erről azt gondolom, hogy attól, mert a felvételikor valaki vagy valami (titkárnő, igazgatóhelyettes, felvételi szoftver, stb.) egy tanterembe sorolt két tucat embert, az attól még nem lesz közösség, és önmagában semmi olyan pluszt nem jelent, amitől az oda besorolt emberek különbek lennének, mint a másik osztály tanulói, vagy akármelyik idegen.
Idővel jó esetben persze közösségé alakul egy osztály, köszönhetően a közös emlékeknek, barátságoknak, stb., de eredendően pusztán attól, mert mondjuk ők a 9/D, még nem lesznek egy közösség.
A másik dolog meg: aki értelmes és emberséges, az nem csak az osztálytársaival az, és egy ép ember nem csak azért nem genyóskodik valakivel, mert osztálytárs. Az értelmes viselkedést nem csak azokon kell gyakorolni, akikkel egy osztályba sorolt a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!