Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tesizni szó az szinonímája...

A tesizni szó az szinonímája az edz szónak? Tehát ha valaki aztmondja a tesizni helyett h edzeni az ugyanarra erti?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 11. 09:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kifejezetten. Az én értelmezésem szerint, a tesizni szó a testnevelés órán való bármilyen mozgásformát jelenti. Itt a tanár szabja meg, hogy milyen mozgásformát kell végezni. Az edzés szó pedig egy sokkal szabadabb dolgot jelent, ahol te döntöd el magad, hogy milyen sportot űzöl, lehet az csapat vagy egyéni vagy akár az edzőterembe járás. De a lényege, hogy nem más szabja meg neked, hogy mit kell csinálnod. Tehát én a kettőt nem nevezném szinonimának.
2018. ápr. 11. 09:09
 2/5 anonim ***** válasza:
A "tesizni" az iskolai testnevelés órát jelenti. Az "edzés" az a sport, amit a szabadidődben, önszántadból csinálsz.
2018. ápr. 11. 09:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálam is a tesi=iskolai tesi óra. De hallottam már másokat, hogy a tesizést a testépítésre, azaz edzésre értették. Már semmi nem jó úgy ahogy van, mindent át kell variálni..
2018. ápr. 11. 09:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagyjából igazat adok az előttem szólóknak, annyival, hogy a testnevelés órát is lehetne akár edzésnek mondani, ha az edzés szót általános testedzés értelmében vesszük. Szerintem nem feltétlenül kell szabad akaratból, szabad időben történnie. A katonáknak is tarthatnak edzést, akkor is, ha nincs kedvük hozzá.

Viszont a kérdésre válaszolva: fordítva nem igaz. Ha valaki a testnevelés óra keretein kívül edz, az nem tesizés. Viszont ha ezt a szót fogja használni, azért akkor is megértem. Szóval nem baj, hogy így mondta.

2018. ápr. 11. 09:28
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 amúgy a testépítés mi ha nem "testnevelés" ? :) Szóval érthető, hogy miért használják edzésre a tesizés szót, de továbbra is hülyeségnek találom és erőltetettnek, mert a tesiről mindenkinek a tesióra jut eszébe. De nem is értem miért kell fennakadni ezen.
2018. ápr. 11. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!