Miért nem jegyzi meg?
Nekem a Nóra osztálytársamat hívja a fizika tanár mindig Dórinak, pedig sokszor szólt neki, nem az van, hogy rosszul hallotta.
Elhiszem, hogy vannak nagyobb gondok is az életben, de tényleg nagyon zavaró tud lenni, mikor nem a neveden szólítanak. Engem sokszor a nővérem nevén hívnak, de nem is kell szólnom, egyből javítják magukat. Egyébként nekem sokszor furcsa, mikor a saját nevemen szólítanak, mert minden osztálytársam a becenevemet használja (nincs köze a nevemhez), így azt szoktam meg.
Próbálj minden alkalommal szólni neki, hogy nem ez a neved, és rosszul esik ha így hív. Ha még mindig csinálja, magyarázd el neki, hogy nem Zsófia a neved, hanem Zsófi. Nem becézés, ez a neved. Ha nem érti meg, próbáld te is más néven hívni, hátha leesik neki :D
Lehet, hogy segítene, ha megmutatnád neki az utónévkönyvben a listán, hogy ott van egymás alatt, külön a Zsófi és a Zsófia. És akkor látná maga előtt.
Ezért érdemes a gyerekeknek az eredeti neveket adni, és nem a becézett formát; ez a tanulság. Most a szüleid miatt szívsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!