Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egy transzneművel hogyan...

Egy transzneművel hogyan bánnak az iskolában?

Figyelt kérdés

Jó, gondolom a diákok kiközösítik, meg minden, ez egyértelmű, bár az iskolánkban van olyan, akit nem, és biztos hogy az.

De pl ha biológiailag lány, és fel vannak osztva tesin két csoportra, a lányok tesijén kell részt vennie? Hol öltözködik, melyik mosdóba jár?

Illetve szívesen olvasok, hogyha valaki tud erről mesélni akár hosszabban, érdekel a téma.

2018. márc. 2. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Lányokhoz kell állni a tornasorban, lány wcbe és öltözőbe kell menni. Iskolai ünnepségen sok-sok könyörgés után megengedik, hogy szoknya helyett nadrágot vehess fel. Nálunk így volt. (2000 körüli időkről beszélünk.)
2018. márc. 2. 16:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van egy lány, aki szerintem transznemű, bár nem 101, ugyanis nem ismerem, 2 vagy 3 osztállyal alattunk van. De amúgy férfi ruhákat hord meg a haja is fiúsra van vágatva és egészen addig azt hittem róla, fiú, amíg egyszer meg nem láttam a lány mosdóban...Szóval ebből is kiderül, hogy a női mosdóba jár, meg tesire is a lány öltözőben szokott öltözni.

Mint mondtam, nem ismerem, csak látásból, úgyhogy az se tuti, hogy transznemű, meg azt se tudom, hogy ha az, "coming outolt"-e már az osztályának, tanárainak, de ha igen, az iskolánk vezetőségét ismerve úgyis nagy ívből leszarnák, ugyanúgy a lány mosdóba, illetve öltözőbe kéne járnia, meg ilyesmi..

2018. márc. 2. 16:19
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
Természetesen a lányokhoz kell beállnia, az orvos sem fog prosztatagond után vizsgálni ha valami baja van csak azért, mert fiúnak hiszi magát.
2018. márc. 2. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Nyugaton nehezebb lenne a kérdés, hiszen ott folyton perelnek mindenkit, aki nem felejti el 100%ban a transznemű születési nemét, még akkor sem, ha ezzel mentális, vagy fizikai veszélybe sodorja a diszmorfiás illetőt, itt viszont mindenki az, aminek született, tehát ha vaginád van, akkor mész a lányokhoz, ha péniszed, akkor a fiúkhoz. Ez nem is baj, mert ha valaki lánynak született, annak marhára kellemetlen lenne fiúk közé menni pl öltözni (még ha elméletben rendben is van vele a transz gyerek, gyakorlatban már ki tudja, hogy hogy reagál egy csapat tinifiú) és az is kellemetlen lenne, ha egy fiút tennének be lányok közé.

A felosztott tesi viszont a tanártól függ; anno gimiben amikor fel voltunk valamiért osztva nemek szerint, a tanárunk megengedte, hogy aki akar, az a másik csapatban legyen.

2018. márc. 2. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország nem éppen jár élen a transzneműek elfogadásában, ezért itthon a születésedkori nemed szerint kell viselkedned az iskolákban, mármint a testedtől függ, hogy melyik mosdóba mehetsz vagy melyik öltözőt használhatod.

Ha valaki hivatalosan is nemet változtat, akkor onnantól a másik nem részére kialakított helyiségeket használhatja, de erre tudtommal csak 18 év felett van lehetőség, szóval az iskolás évei alatt kénytelen alkalmazkodni.

2018. márc. 2. 18:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Wow, köszi a gyors és normális válaszokat. :D
2018. márc. 2. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Az elsődleges nemi jellegei alapján fogják besorolni.
2018. márc. 4. 05:40
 8/10 Spectre_R42 válasza:
Sajnos, amíg nincs látszólag fiú tested (legalább felül), nem vagy papíron fiú (amihez minimum 18 évesnek kell lenned) és nincs 2000% fiús arcod, kénytelen vagy "lányként" élni. Azok, akik viszolyognak tőle, hogy a lány mosdóba menjenek, általában a mozgássérült mosdóba járnak, mivel az nincs nemhez kötve. Torna óra meg attól függ, hogy mennyire elfogadó az osztály meg a tanár. Ha rendesek, akkor magát a torna órát végig lehet csinálni a fiúkkal (ha bírod fizikailag persze), ha nem engedik, akkor maradsz a lányok közt. A kiközösítés dolog is full lutri. Ha mázlid van, emberként kezelnek, ha nincs, akkor egy mutáns, elmebeteg szardarabként. Teljesen a környezettől függ.
2018. jún. 11. 12:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy lánynak ma még így is könnyebb elvegyülnie a suliban, mint egy fiúnak. Az teljesen természetes, ha egy lány rövid hajú és fiúruhát visel. Próbáld meg ezt fordítva elképzelni... Na az fiúkat cikiznék, vetnék ki maguk közül gazán...
2018. jún. 11. 12:38
 10/10 anonim válasza:
100%
Abszolút az iskolától és az osztálytól függ.Én FtM transz vagyok még nem bújtam elő hivatalosan a tanáraimnak csak az osztályom egy részének (akik egyébként hihetetlenül jól fogadták) de néhány tanárom így is utalgatott rá, hogy nyugodtan beszélhetek velük bármiről meg elfogadnak meg minden. Egyébként már több mint fél éve fiú ruhákban járok leszorítom a mellkasom és a hajam is jó ideje rövid már szóval azt hiszem valmilyen szinten mindenki sejtette de egyáltalán nem bántak velem másként.Az elején persze kérdezgették ,hogy ez a fiú részlegről van-e, meg hogy nem akarok-e egy kicsit lányosabban viselkedni (ez még akkor amikor nem tudták miért volt). Nálunk annyira nem nagy ügy.Két homoszexuális és egy biszex(én) vagyunk az osztályban lmbt-k. Egyik coming outnál sem bántottunk senkit. Egy állami iskoláról van szó, nem tudom milyen lenne egy vallásosban.De a többi választ olvasva nagyon hálás vagyok hogy ebbe a suliba járhatok.
2018. júl. 18. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!