S. O. S. Mit csináljak ebben a helyzetben?
Az iskolánkról valaki csinált egy meme-s oldalt,ahol képeket raknak ki tanárokról,vagy bármi olyasmiről,ami a mi iskolánkat jellemzi,és valami vicces,gúnyos,esetenként sértő szöveget írtak hozzá. Történt így,hogy az o.f.ő-nkről is raktak ki egy képet,és a hozzá írt szöveget ők viccnek szánták,de valahol az már sértő lett,és persze ezzel megsértette a tanárnőnk személyiségi jogát. Na én kicsikét rafkós voltam,és tudtam,hogy valamikor úgy is letörlik a képet,ezért gyorsan srceenshot-ot csináltam. Be is igazolódott az állításom,ma letörölték az összes posztot,és ezzel együtt az o.f.ő.-nkről készült képet is. A képen még az is látszik,hogy az egyik osztálytársunk belájkolta azt a posztot.
Azt nem tudni,hogy ki csinálja ezt az oldalt,illetve a képeket,de van egy olyan erős sejtésem,hogy az egyik osztálytársunk,hisz nagyon sok olyan szófordulatot és egyéb szavakat szokott írni a posztok alá,amiket csak ő szokott használni.
Na most,én arra gondoltam,hogy valami kamu email fiókról elküldöm ezt a képet az o.f.ő-nek,vagy esetleg kinyomtatom a képet,és a postaládájába dobom. Az ok,amiért nem mutatom meg ezt neki face-to face állásban,mert úgy is elszólná magát az osztály előtt később,és a fiúk emiatt már több gyereket is kiközösítettek,hogy a tanárnak "árulkodott",és nem szeretném,hogy én legyek a következő áldozat.
Kettő kérdésem lenne: Ha email-en elküldöm neki,és bemegy a rendőrségre,akkor ki tudják-e nyomozni,hogy én küldtem,vagy akár vehetnek ujjlenyomatot mintát a borítékról? Bár nincs nyilvántartásba véve az ujjlenyomatot,magyarán azzal nem mennének sokra.
Illetve,hogy egyáltalán érdemes-e beküldenem,vagy hagyjam a dolgot,és esetleg tegyem el későbbre,"jobb időkre"?
Ti mit tennétek a helyemben?
Az összes értelmes,hasznos hozzászólást várom,hisz mindenkit felpontozok!
1.: Attól hogy belájkolta, nem bizonyíték.
2.: Mondhatja hogy csak meg van szerkesztve.
3.: De ha mégis ő csinálja, miért dobnád fel?
Én nem értem miért akarod belemártani magad, anonim árulkodni. Rájöttek a srácok, hogy ez sértő nem jó, jó, ha nem marad nyoma. Miért nem hagyod meg nekik ezt a döntést? Vagy miért nem akkor álltál ki a tanárért, amikor még ment az oldal, hogy "figyu skacok, szerintem ez nem szép dolog". Most így utólag miért kellene balhézni?
Ebből sosem lenne rendőrségi ügy, hogy téged lenyomozzanak, hogy megvizsgálják manipulált-e a kép (a screenshot), hogy a törölt oldalt valami CIA-s eszközökkel visszaállítsák és kiderítsék az alkotót, vagy az egész osztályt hazugságvizsgálóval végigkérdezték, hogy "Te voltál az fiacskám?"
Miért akarod megmutatni neki a képet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!