Mi a véleményetek a tanároknak való ajándékozásról?
Szerintem, ha a diák úgy gondolja, hogy az adott tanár annyi pluszt adott az életébe, akkor "helyes" dolog.
Az viszont nekem nagyon ellenszenves, amikor a szülők közül 1 vagy 2, minden év végén, karácsonykor, pedagógus napkor, néha névnap, születésnap (ez "csak" a fontosabbnak titulált tanárok esetén) kitalálta, hogy minden gyerek vigyen be néhány ezer forintot.
Érdekelne ti mit gondoltok a témáról és szerintetek baj van-e a meglátásommal, ha igen mi az?
12! Ha megkérhetnélek válts "hangnemet".
Akkor ezek szerint van ahol ez így történik, ott "fernek" tartom a dolgot, de én ilyennel sosem találkoztam és nem is hallottam ilyenről. A születésnapi/ névnapi, karácsonyi és év végi ajándékozást ott is túlzásnak érzem, amennyiben nem a diák döntése.
Nem annak szántam.
Írod, hogy még nem találkoztál ilyennel, hogy az osztályfőnök meghívja a gyerekeket fagyizni. Tény, hogy nem szokványos, a miénk ilyen jófej volt. Szerettük is, de nem csak ezért.
Akkor én értettem félre.
Nekem egyetlen egy pozitív tapasztalatom volt, egy általános iskolás tanáromtól ballagáson kaptam egy könyvet, ő volt szerintem az egyetlen aki valamennyire is hitt benned és nem "húzott" le.
Az összes többitől csak azt kaptam, hogy "hülye" vagyok és nem lesz belőlem semmi, 3-4 tanuló voltam, még az eredményeim sem adhattak okot rá nekik.
A fő kérdésedre már válaszoltam. Annyit még hozzá, hogy én sem értek egyet azzal, ha csak 1-2 szülő kitalálja, a többi pedig menjen utána... Ez egyértelmű.
Minden év elején megszabták a havi osztálypénzt, abból költöttünk mindenre. Nem volt eltérés, minden hónapban ugyanannyit. Olyan és olyan értékű ajándékot vettünk, amennyi maradt év végén az pénzből.
Na látod, akkor mégsem minden pedagógus rossz. Könyvet csak év végén kaptam, vagy versenyek alkalmával.
Én például személyes ajándékot sosem kaptam tanártól.
Befejeztem, mert nem akarok eltérni a témától. :)
19!
Nem gondolom, hogy minden pedagógus rossz és nem azért nem támogatom a "csoportos" ajándékozásokat, mert azok lennének. A legjobban tanítónak sem "adnék", ha a diák nem akarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!