Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szerintetek rosszul dontottem?...

Szerintetek rosszul dontottem? (Gimnazium)

Figyelt kérdés
A varosunkban ket eros gimnazium van. Nevezzuk oket Anak es Bnek. Az A iskola versenyistallo, altalaban az emberek 1-2 jegyet rontanak 9.ben mindenbol annyit varnak el, ejszakakat tanulnak at, nem marad idejuk semmire. A B iskolaban is szinvonalas az oktatas, hires az iskola, de nem ennyire sokat kovetel, teljesithetobb. Ez a varos ket top gimnaziuma ahova hogy az igazgatok szavaival eljek a “varos legkiemelkedobb tanuloi jarnak” (se). Na en iden kezdtem a 9.et a B iskolaban. Szimpatikusabbak voltak a tanarok, a rendszer, az elfogadas ami ott van. Viszont most felevzaraskor csak 5osom van. Nem csak a bizonyitvanyomban, egy db 4est se kaptam szeptembertol. Az osztalyomtol jobb az atlagom, de ez engem nem zavar nem nezem le oket, imadom az egesz osztalyt, midnenkit akarmilyen tanulo nagyon jo a kozossegunk. Az iskolat is szeretem, a tanarok is nagyon aranyosak, csak az a baj hogy ez a teljesitmeny nem okoz szamomra kulonosebb nehezseget. Es en maximalista vagyok, ezert ez kicsit zavar. Foleg hogy az utobbi idoben mar a barataim is kezdtek kerdezgetni hogy miert nem az A iskolaba mentem, akik ilyen konnyen tanulnak azok oda jarnak. Es ok valoszinuleg csak vicceltek, de valahol melyen en is ezt erzem hogy nem valasztottam eleg nagy kihivast. Es ez magyon bant, nem beszelek rola senkinek. Es nem szeretnek iskolat valtani mert ennel boldogabb mint most vagyok meg soha sem voltam, de nagyon sokat gondolkozok ezen mostanaban hogy vajon jo helyen vagyok-e. Szerintetek jol dontottem hogy a B iskolat valasztottam vagy az A-t kellett volna?

2018. jan. 25. 23:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hosszú távon nem sokat fog számítani, szerintem, ha maximálisan oda teszed magad, megtanulsz mindent, érdeklődsz a tananyag irányába..stb., akkor az egyetemen sem fog különösebb hátrány érni.

Én egy elég gyenge gimibe jártam, most egyetemen vagyok, nem bántam meg, csak azt, hogy nem tanultam annyit amennyit lehetett volna, ha maximálisan odatettem volna magam, most nem nagyon lenne gondom.

2018. jan. 25. 23:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Énszerintem jó helyen vagy.

"s ez magyon bant, nem beszelek rola senkinek. Es nem szeretnek iskolat valtani mert ennel boldogabb mint most vagyok meg soha sem voltam, de nagyon sokat gondolkozok ezen mostanaban hogy vajon jo helyen vagyok-e."

Ez meg hasonlít egy ellentmondáshoz, hogy nagyon bánt sokat rugózol ezen, és sose voltál boldogabb.

Énszerintem te teljesen pont jó helyen vagy; ha nem ott lennél, arcon csapna a sors valami nagyon bunkó , elviselhetetlen figurával, vagy nem tudomXD Szóval ha te ott jól érzed magad, akkor szerintem ott a helyed, azt pedig ne bánd, hogy a jó jegyeket könnyebben megkapod, egyrészt ez még jól jöhet, másrészt megmarad a gyerekkorod, és nem rokkansz bele a munkába. Mert nem kell annyira agyonhajtani, agyonhajszolnod magad; szóval jut egy kis idő még kikapcsolódásra is.

2018. jan. 26. 00:05
 3/8 anonim ***** válasza:

*meg ez

Foleg hogy az utobbi idoben mar a barataim is kezdtek kerdezgetni hogy miert nem az A iskolaba mentem

Nem szemrehányás szerintem, és nem meg akarnak tőled szabadulni, szerintem inkább csak csodálkoznak; de azt se csinálják, hogy ezen filóznak egy nap 24 órát; szóval maximum szerintem időközönként megrökönyödnek, meglepődnek rajta, de valszeg nem akarnak lerázni téged és megszabadulni tőled a búsba

2018. jan. 26. 00:07
 4/8 anonim ***** válasza:
*Csak kíváncsiak,érdeklődnek,ledöbbennek,amikor hirtelen ráeszmélnek. (Bocsi ,mégegy, #2;#3 vagyok.)
2018. jan. 26. 00:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Körülbelül ez van velem is, azzal a kivétellel, hogy én az A iskolát választottam.

Bárcsak ne így tettem volna...

Az érettségi mindenhol ugyanaz, itt ötös leszel mindenből, a másik iskolában hármas. Az egyetemen/főiskolán a pontokat nézik, nem azt, hogy melyik gimnáziumba jártál.

2018. jan. 26. 01:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

rengeteg kihívást tudsz keresni az életben, nem a gimnázium kell hogy a legnagyobb kihívás legyen. mélyülj el valamilyen szakterületen, művészetben, vagy kezdj el sportolni, csináld azt, ami közel áll a habitusodhoz. Ne a külső rendszerekben (iskola) keresd az elvárásokat, magad támassz magad felé elvárásokat. Tudtommal minden városban van könyvtár, ott szinte bármilyen témáról találsz anyagot. Próbálj rájönni, hogy mi érdekel, és kezdj el a szabadidődben arra koncentrálni.

Örülj neki, hogy nem stresszes környezetben vagy, mint az A gimnázium. Lehet, hogy nincs is értelme annak a rendszernek, csak lelki terror van ott, és azért teljesítenek rosszabbul azok a diákok. Amúgy nem is értem, hogy lehet rangos egy olyan gimnázium, ahol rossz jegyeket osztanak. Hiszen ha rossz a diákok eredménye, akkor egyetemre is kevesebbet vesznek föl közülük a pontrendszer miatt. És mivel aszerint értékelik a gimnáziumokat, hogy hányan kerültek be a diákok közül egyetemre, így A gimnázium a rossz jegyeivel jól le fogja húzni saját magát a ranglistán.

Még annyi, hogy ebben az életkorban még azt hiszed, hogy fontos, de a későbbiekben a kutyát sem fogja érdekelni, hogy milyen gimnáziumba jártál. Kizárólag a diploma számít, szóval inkább próbálj meg egy jó egyetemre bekerülni, és tegyél le egy-két felsőfokú nyelvvizsgát, ha annyi fölös kapacitásod van. Később nem lesz ennyi szabadidőd, mint diákkorodban, most használd ki értelmes dolgokra.

2018. jan. 26. 08:17
 7/8 anonim válasza:
100%
Szerintem igen, egy "gyengébb" iskola is megfelel.
2018. jan. 27. 14:37
 8/8 anonim válasza:
100%
Az iskola semmi.A világ semmi.Ott vagy egyedül, és csakis te szabhatsz határt magadnak.Ha atomfizikus akarsz lenni akkor az leszel.Ha szakmunkás, akkor az.Te magad döntöd el, és viszed véghez.Bármit elérhetsz az életben, nincsenek korlátok.Nem lehet rosszul dönteni.
2018. jan. 28. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!