Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem tudok verset tanulni...

AttHD01 kérdése:

Miért nem tudok verset tanulni? (több lent)

Figyelt kérdés

itt ülök a tankönyvem előtt kb 4 órája és eddig semmit sem tanultam. mi lehet a probléma? a vers: Arany János Toldi

4 verszakot kell holnapra tudni :/

Előre is köszönöm! :)

2018. jan. 24. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy tanultad eddig?
2018. jan. 24. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Figyelj, nem kötekedni szeretnék de tapasztalatból mondom, hogy nem egy nap vagy pár óra alatt kell megtanulni. Velem is volt ilyen és azért nem sikerült megtanulnom, mert stresszeltem a többi anyag miatt amit folyamatosan tanulni kell és a vers miatt amit előbb megtanultam volna azzal vacakoltam. De, ha nagyon akarod és elkötelezed, hogy megtanulod akkor menni fog. Ismételgesd folyamatosan vagy köss egy-egy bizonyos szót valamihez amiről eszedbe jut a mondat stb..van pár módszer amik közül valamelyik biztos jó számodra.
2018. jan. 24. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

Mert tudod, hogy semmi értelme. Én is ilyen voltam, képtelen voltam megtanulni. A rövid távú memóriámra hagyatkoztam, majd felelés után 10 perccel már nem is tudtam volna elmondani. Egyszerűen az agyad tiltakozik az ellen, hogy fölösleges dolgokkal terheld. Ez a két nagy probléma az irodalom oktatással:

1. Osztályozzák azt, hogy mennyire tudsz kívűlről megtanulni egy szöveget, ami alapvetően azért született, hogy az emberek könyvekből olvassák. Remélem egyértelmű az ellentmondás.

2. Olyan, egyébként zseniális, klasszikus műveket adnak fel éretlen tiniknek, akik rohadtul nem alkotják az író eredeti célcsoportját.

2018. jan. 24. 14:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Tudom hogy későn kezdtem el de már nem tudok mást tenni :/ és eddig úgy tanultam, hogy egy sort elolvastam 4-5* és felmondtam magamnak könyv nélkül utánna a második sort is el olvastam 4-5* de egyben az első sorral.
2018. jan. 24. 14:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Szóval, tudtok valamilyen ötletet hogy hogyan tanuljam meg könyebben?
2018. jan. 24. 14:45
 6/6 anonim válasza:
Na, hogy ment a felelés ,bocsi ,hogy későn.✋
2019. szept. 28. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!