Hogyan tudnám "lefizetni", motiválni az osztálytársam? 17/f
Novemberben váltottam sulit, ezért még ismerem őt annyira mint a többiek. Haveroknak/ismerősöknek szokott számítógépet telepíteni, javítani.
Tönkrement a gépemben a HDD is, a videokártya is sz@arkodik, ezért megkérdeztem meg e javítaná nekem. Mondta hogy persze, össze is írtam mi kell nekem (milyen videokártya, 1TB HDD + 250GB SSD), van neki valami ismerőse valami nagyraktárban, ezért sokkal olcsóbban, adó nélkül szerzi meg az alkatrészeket.
A javításért meg a telepítésért nem kér pénzt, csak az alkatrészeket kell kifizetnem (Windows 10 volt rajta, de mondtam neki hogy Win7-et tegyen rá, +pár programot).
Holnap délután viszem hozzá, valamivel motiválni akarnám, hogy minél hamarabb csinálja meg (mondták mások, hogy az alkatrészt ő még aznap/másnap megszerzi, de igen lusta gyerek, akár 2 hétig is kerülgeti a gépet). Pénzt nem szokott elvenni, főleg nem ismerősöktől.
Ő ilyen 50 kilós "pávagyerek", hát hobbija nincs nagyon, általában a haverjaival lóg, kijárnak focizni, kocsmázni, bulizni. Már kb mindenkitől megkérdeztem hogy mivel tudnám motiválni, hogy gyorsabban csinálja, mindenki azt mondta hogy fű és egyéb narkotikum a bevált módszer nála. Egyik csajnak is csinálta a laptopját, az 4000-ért vett neki füvet, másnapra már meg is volt a laptop.
Szerintetek jó ötlet a fű, vagy valami más kéne?
"van neki valami ismerőse valami nagyraktárban, ezért sokkal olcsóbban, adó nélkül szerzi meg az alkatrészeket" --> vagyis lopja. Ez rossz esetben sikkasztás, vagy ha tényleg csak áfát csal akkor költségvetési bűncselekmény.
"Szerintetek jó ötlet a fű, vagy valami más kéne?"
Szerintem ne játsz dílert.
Én azért lecsekkolnám honnan vannak a kamionról okosan lesett cuccok.
Ja és kerülném ezt a láma barmot.
"van neki valami ismerőse valami nagyraktárban,"
Teljes mértékben el tudom képzelni, hogy az ismerőse úgy lopja a dolgokat a raktárból saját zsebre (Tescóról írt még egy könyvet is egy ott dolgozó, hogy milyen trükkök voltak a lopásra). Ezzel addig nincsen probléma, amíg le nem bukik, mert akkor csúnyán megfizettetik vele. Ha neked így jó, csináltasd velük meg a géped.
Csak egy tanács: ha jó a géped, nyugodtan vedd meg a Windows 10-et (legalábbis szerezd meg), a Windows 7 már nagyon régi oprendszer, elavult memóriakezeléssel, ideje lenne áttérni róla.
Ja és: füvet, egyéb ilyen dolgokat semmiképpen ne vigyél neki, ne keveredj ilyen dolgokba. Ha nagyon szeretnéd gyorsítani a dolgokat, akkor adj a kezébe egy Széchenyit (ötezrest), aztán vegyen belőle amit akar.
Az nem érdekel honnan és hogyan szerzi, kb az eredeti bolti árak feléért szerzi meg, és az nekem nagyon jó, mert sokat spórolok rajta.
Windows 10-el az volt a baj, hogy rengeteget frissített, és az itthoni tetű nettel alig bírta megcsinálni, volt hogy fél napig frissített, és a rendszer is lassú volt, a CS2-es Adobe Photoshop sem futott rajta.
Ezért gondoltam a Windows 7-re, azon futna a PS, és a frissítést is ki lehet kapcsolni.
(amúgy meg az adó nélküli meg lopásos dologra azt mondta nekem nem lehet belőle bajom, neki sem, az ismerősének meg a saját baja ha lebukik. Ő tisztességesen fizet neki annyi pénzt amennyit kér, "nem tudja hogy honnan és hogyan szerzi").
Ha teljesen megbízol a srácban akkor kérdezd meg tőle, hogy mivel motiválhatnád.
Ne nekem legyen igazam, de félek, hogy átvág majd Téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!