Megteheti a tanár, hogy nehezebb dolgozatot irattat meg?
Ha a tanár összeállít egy A és egy B csoportot a diákok rögtön azt mondják hogy a másik csoporté nehezebb volt függetlenül attól hogy ugyanazokat a kompetenciákat kellett alkalmazni mindkét csoportban. Sajnálom hogy ma már az a menő hogy nem megyünk be ha számonkérés van. Változik a világ.
Ha tanulsz akkor nem lehet megszívatni a második idegen nyelvvel.
Megteheti, de az amolyan "átbaszás". Nekünk az egyik nem fontos tantárgyból volt, olyan, hogy az osztály felét kiküldte a tanár, a másik fele, aki írta, azok meg 4 csoportra voltak osztva.
A másik meg, hogy tanárfüggő. Egyik ezt enged, másik azt.
Megteheti, a tanóra menetét és tartalmát ugyanis a szaktanár határozza meg. Így a dolgozat tartalmát is. Nyilván etikátlan olyat kérdezni, ami nem tananyag, vagy amit nem adott le, de a tananyagon belül azt kérdez, amit akar.
De igen, van létjogosultsága annak, hogy a tanulást, az iskolába járást a munkába járással párhuzamba állítjuk!!!!
Nem véletlenül tankötelezettség a neve annak, hogy bizonyos életkorig iskolába kell járni. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy 16 év jelenleg, de remélem ismét 18-ra emelik. Szóval...Sajnálatos, hogy a mai ifjúság csak a családi pótlék miatt jár iskolába. Mellesleg csak melegítik a széket egész nap, és ha megunják, ellógnak. (megjegyzem, szerencsére, mert legalább nem zavarják tovább az órákat) Tanulás semmi. Felelősség és kötelességtudat semmi. Hogy fog munkába járni és elvégezni a rábízott feladatot????
Házit már nem is "merünk" adni!!!???
Nos ezek a gyerekek lesznek azok, akik az én nyugdíjamat fogják "kitermelni".
Szerintem jogilag simán megteheti. Az már más kérdés, hogy morálisan elítélendő amit csinál.
Szerintem üljetek le vele és beszéljétek meg a dolgot. Tudom, hogy manapság alig van empatikus tanár, de egy próbát megér. Hát ha elgondolkozik azon, hogy te nem „kibújtál a feladat alól", hanem okkal hiányoztál. És minden diák autonóm személy, ezért nem szabad általánosítani. Persze könnyebb egy minta alapján rád húzni a vizes lepedőt, mint IGAZI tanítónak lenni.
A többi hozzászólóhoz:
Attól, hogy ti biorobotok vagytok még ne dögöljön már meg a szomszéd tehene...
Az illető nem azért hagyta ki az iskolát, mert olyan kedve volt. Hanem, mert kialvatlanság miatt teljesítőképessége csorbát szenvedett.
Aki kialvatlan az rosszul teljesít a koncentrációt igénylő feladatokban. A döntéshozatali képességek is tompulnak. A REM fázis segíti az egész napi impulzusok feldolgozását és az idegsejt regenerálódást is. Alvás hiányában az agynak nincs lehetősége erre.
Ráadásul adott a 3 szülő által igazolt hiányzás lehetősége. Szerintem pont megfelelő alkalom erre elhasználni egyet. Adja magát a helyzet.
Nekem középiskola alatt szüleim simán igazolták, ha úgy éreztem kimerültem és ki kell hagynom egy napot. Érdekes módon történelmi versenyen is értem el dobogós helyezést, valamit főiskolára is felvételt nyertem. Nem így készülnek a lumpen elemek:D
Az ésszerűség hiányzik a világból.
Ha már előkerült az analógia a munka világával kapcsolatosan, annyit fűznék hozzá hogy gratulálok annak a munkaadónak, aki többre értékeli a betegen, leamortizált állapotban történő improduktív szöszmötölést, mint a proaktív, hatékony munkavégzést. Projekt alapú dolgoknál látni ezt a legjobban. Bár egy egyszerű hamburger vásárlásnál sem épp vevőcsalogató, ha egy enervált egyén próbál agonizálás közben kiszolgálni:D
Szóval el kellene érni egy szellemi szintre, ahol meglátjuk, hogy a produktív munkavégzés teljes embert kíván. Szóval nem kell tömni a fiatalság fejét a hülyeségekkel.
„Nos ezek a gyerekek lesznek azok, akik az én nyugdíjamat fogják "kitermelni"."
Sajnálom, de a nyugdíj rendszer 2 évtizeden belül összeomlik. Nézd a pozitív oldalát. Már nem kell „ezeken a gyerekeken" és a tőlük féltett nyugdíjad miatt idegeskedned.
Az iskola az életre készít fel, és az élet ilyen. Van, amikor beteg vagy, kialvatlan vagy, menstruálsz, szorít a cipőd, szakított veled a szerelmed, stb-stb. Ezek mind a teljesítmény rovására mennek. De ezek a magánügyeid, amik senkit sem érdekelnek. Ha a tanárok vagy a munkaadók csak akkor várhatnának el teljesítményt a diákoktól, munkavállalóktól, amikor azok körül minden tökéletes, akkor a fél világ csak otthon pihengetne.
Nekem az a fura, hogy a szüleid még asszisztálnak is ehhez, és leigazolják neked a pihit.
"Személy szerint nagyon sajnálom, hogy 16 év jelenleg, de remélem ismét 18-ra emelik. Szóval...Sajnálatos, hogy a mai ifjúság csak a családi pótlék miatt jár iskolába. Mellesleg csak melegítik a széket egész nap, és ha megunják, ellógnak. (megjegyzem, szerencsére, mert legalább nem zavarják tovább az órákat) Tanulás semmi. Felelősség és kötelességtudat semmi."
Akkor miért sajnálod, hogy 16? Szerintem pont azok miatt, amiket leírtál, nagyon is jól van ez így: aki akar, az tanulhat továbbra is (18 éves koráig vagy még tovább), de aki nem, az minek rontsa ott a levegőt, ahol mások tanulni akarnak? Menjen dolgozni 16 évesen és kész. Pár év múlva várhatóan megjön az esze, aztán majd visszaül az iskolapadba - persze akkor már estin, de úgy legalább nem rontja a nappalisok továbbtanulási esélyeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!