Vizsgabiztos megteheti?
Vizsgabiztos megteheti, hogy valakit nem enged be vizsgára, ha nem öltönyben van?
Én nem abban voltam ma, kijött kérdi vizsgára várok, normálisan mondtam igen.
Aztán kérdi, hogy miért ilyen ruhában vagyok, normálisan mondtam neki, hogy számomra kényelmetlen az öltöny, és ha kényelmetlen ruhában vagyok, akkor sokkal rosszabbul teljesítek, mert nem tudok úgy koncentrálni. ( Tapasztaltam )
Erre meg benyögi, hogy akkor ő meg nem enged be vizsgára...
Mondjuk aztán mikor sorra kerültem, szólt hogy mehetek, de megtehette volna? Mert ha megtette volna szerintem simán beolvastam volna neki, hogy mutassa meg, hol az a törvény, hogy csak öltönyben lehet átlépni a vizsgaterem küszöbét.
( Arról nem beszélve, hogy a fél bizottság hétköznapi ruhában volt bent... )
Volt, akit kivágott nálunk a tanár szóbeli vizsgáról, mert nem öltözött ki (blúz/fekete nadrág kombóra kell itt gondolni)
Van, aki elvárja, elvégre nem dedós vagy, hogy ne bírd ki negyed órára az öltönyt... Amíg nem kerülsz sorra, csak leveszed a zakót és kész. Kicsit nőj fej, bőven lesz még olyan dolog az életben, amihez semmi kedved, de muszáj megcsinálni.
De itt pont az a lényeg, hogy felelés közben is zavaró, kényelmetlen öltözék. Arról nem beszélve, hogy nálunk a várakozás is volt akinek 6 órát kellett várni, mert a sor végére került.
Most akkor addig is legyek egy kényelmetlen, kelletlen viseletben.
Részemről szerintem a tudás a lényeg, semmi más. Ez a gyere öltönybe / blúzba meg csak kényelmetlenné teszi sok ember számára, mert körülbelül ennyit érnek el vele.
Egyrészt átmentem kényelmesen, másrészt, ha törvényes " duma " ha nem, én még nem hallottam ilyesmiről, hogy ez indok lehet rá, hivatalosan(!) hogy valaki nem vizsgázhat.
Nem mellesleg, meg kiállok magamért, én megmondom őszintén a véleményem / indokom, nem köntörfalazok.
Én erre vagyok kíváncsi, hogy létezik-e bármilyen írott szabály erre vagy sem, mert jelenlegi tudomásom szerint nincs.
Mellesleg meg ha behív, akkor nem buktathat meg " csak úgy " senkit, főleg ha valaki az adott tananyagból felel, azt már az adott szakos tanár fogja eldönteni, hogy mit tudott a diák, és ha a vizsgabiztos ilyen indokkal megbuktathatna valakit, hogy " nem volt öltönyben " akkor nagyon, de nagyon nagy bajok vannak az oktatással.
Igen, ünneplőben kell megjelenni, és elképzelhetetlennek tartom, hogy ne lenne erről valami jogszabály.
Sajna a világ nagyrészén az oktatási rendszer azon alapul, hogy mennyire tudod azt csinálni, amit mondanak, és mennyire tudsz megfelelni a kormánynak, és az egész rendszernek. Szóval igazából az, hogy kicsit legalább kiöltözz érettségire, már semmiség.
Tudja mindenki, hogy mennyire rosszul működik ebben az országban a jogrendszer - még ok nélkül is simán hazaküldhetne az érettségiről, senkit nem érdekelne.
A vizsgabiztosok és egyéb oktatásban szereplő nagyobb játékosok eléggé beszűkült, konzervatív emberek, de ha legalább 1 fehér ingben lettél volna, már nem is szóltak volna semmit.
Felesleges emiatt lázadni, mert később, ha mész egyetemre, vagy munkába, még idiótább feltételeknek kell megfelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!