Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Segítség! Van egy süket és...

Segítség! Van egy süket és egy vak osztálytársam, mit csináljak?! Lehet az iskolával van baj. Csak mert többen is furcsán viselkednek?!

Figyelt kérdés
2017. okt. 26. 10:19
1 2
 11/11 Bögyös Dávid ***** válasza:

A #10 válasza nagyon durva! Elképesztő, én aliglátó vagyok - szépen lassan vak, de hát azt mondom a vakságra barátilag, hogy kis köcsög, rohadna meg...!

Bár egyszer volt, hogy elmélyettem a gondolataimban, és a helyzetet végiggondolva azért sírtam, de én alapbólse vagyok mindent végigsíró típus, csak egyszer-egyszer sírok.

De elképesztő aki nem hall, mármint nagyon durva. Alapból, aki sose hallott, az hogy "halja" a saját gondolatait, képek alapján gondolkodnak, a száj mozgását vagy a betűket látják maguk elött ilyenkor? Egyáltalán hogy értenek meg először bármit? Mert az alap beszédet elsajátítani nem tudják, hamarabb megtanulnak írni, és olvasni valahogy? Hogy? Elképesztő, a hangok a mindenem, persze jobb volt aliglátóként látni is, de hogy az már egyre jobban nem áll rendelkezésemre, a hangok állnak a központi szerepben, egyszerüen csöndben, de látással, sokkal rosszabb lenne, nem lenne a hangok alapján semmilyen hangulat, tök rossz lenne!

2024. ápr. 29. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!