Segítség! Van egy süket és egy vak osztálytársam, mit csináljak?! Lehet az iskolával van baj. Csak mert többen is furcsán viselkednek?!
A #10 válasza nagyon durva! Elképesztő, én aliglátó vagyok - szépen lassan vak, de hát azt mondom a vakságra barátilag, hogy kis köcsög, rohadna meg...!
Bár egyszer volt, hogy elmélyettem a gondolataimban, és a helyzetet végiggondolva azért sírtam, de én alapbólse vagyok mindent végigsíró típus, csak egyszer-egyszer sírok.
De elképesztő aki nem hall, mármint nagyon durva. Alapból, aki sose hallott, az hogy "halja" a saját gondolatait, képek alapján gondolkodnak, a száj mozgását vagy a betűket látják maguk elött ilyenkor? Egyáltalán hogy értenek meg először bármit? Mert az alap beszédet elsajátítani nem tudják, hamarabb megtanulnak írni, és olvasni valahogy? Hogy? Elképesztő, a hangok a mindenem, persze jobb volt aliglátóként látni is, de hogy az már egyre jobban nem áll rendelkezésemre, a hangok állnak a központi szerepben, egyszerüen csöndben, de látással, sokkal rosszabb lenne, nem lenne a hangok alapján semmilyen hangulat, tök rossz lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!