Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Akik még középiskolások és...

Akik még középiskolások és akik már végeztek a középiskolával, közösségi szolgálat terén mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

jövőre érettségizem, szeretném nyáron letudni ezt a baromságot, csak nem tudom hol.

Ez a negyedik iskolám, és ahány helyen voltam, mindenhol csak hülyeségeket mondtak a tanárok erről, de leginkább semmit se.

Hol lehet ezt megcsinálni? Hogyan menjek egy bármilyen pecsétes papírt kiállítani képes helyre, hogy én ott ingyen szeretnék dolgozni?

Már több mint egy éve eltartom magamat, de egyetlen munkaadót se tudok elképzelni aki így alkalmazna diákot hogy nem fizeti ki. Meg is b#@#ná szerintem az adóhatóság, ha fizetés nélkül, pecsétért cserébe dolgoztatna diákokat. Még akkor is ha külön én kérném hogy ne fizessen ki, hanem közösségi szolgálat néven dolgozhassak.

Itt van pontosan leírva, hogy miről is van szó, bár ez egy kiragadott példa egy sulinak a honlapjáról. Én nem ide járok, szóval néhány dologban nem tudnának segíteni, mondjuk nem tudnának ajánlani nekem semmit se, és nem is őket kéne megkérnem a kapcsolatfelvételekre.

[link]

Idézem : "A köznevelési közösségi szolgálat keretei között folytatható tevékenységek területei:

a) egészségügyi,

b) szociális és jótékonysági,

c) oktatási,

d) kulturális és közösségi,

e) környezet- és természetvédelemi,

f) polgári és katasztrófavédelmi

g) közös sport- és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, idős emberekkel,

h) az egyes rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveknél bűn- és baleset-megelőzési területen folytatható tevékenység.

Mekkora f#ä#ság ez?

Képzeljetek már el egy kórházat, ahova bemegyek, és a recepción kérdezem a recepcióst hogy "Jó napot, meg tetszik tudni mondani hogy közösségi szolgálatot tudok e ebben a kórházban vállalni? Nincs még érettségim se, max takarítónak lennék jó, amiből valószínűleg már van önöknél is, de szívesen dolgoznék"

Vagy nézne rám bambán hogy mit akar ez a hülyegyerek, vagy körberöhögne.

Ha jól tudom csak napi 3 órát tudnak leigazolni "törvényesen". Aki túl van már ezen az nem tudja hogyan lehet ezt kijátszani?

Mert nekem magamat kell eltartanom, baromira nincsen időm arra hogy napi 3 órát elcsesszek egy napból ingyen, és mindezt 19 napon keresztül csináljam, mert "ez a törvény". Rengeteg diákról hallottam már aki "ledumálta itt ott" és egy órát nem dolgozott. Hol lehet rugalmas helyeket találni, ahol nem gyökérkednek, hanem hagyják hogy mondjuk 7-8 nap alatt ledolgozzam ezt a hülyeséget?

Mert én végigdolgozok egyhuzamban 7-8 órát, nem egyszer dolgozta, (természetesen pénzért) 12 órát is, de annak nincs értelme hogy elmegyek valahova 3 órát elcseszni, és aznap se dolgozni nem tudok már, se semmi értelmeset csinálni, mert mondjuk oda vissza úttal elment a napom. Erre több mint fél hónapot nem cseszek el.

Valaki tud valamit? a tanárok ez ügyben hülyék. (mert mégis ki a franc dolga lenne mindezt tudni?)

2017. jún. 30. 23:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg a sulid honlapján megtalálhatod az összes céget és alapítványt, amivel a sulinak szerződése van. Keresgélj ott.

Én kisgyerekekre vigyáztam egy nyári természetbúvár táborban és mivel ottalvós volt, a vezető két hétnek számolta el. :D

2017. júl. 1. 00:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha bemész a sulidba vagy írsz egy e-mailt, akkor biztosan meg tudják mondani, hogy milyen intézményekkel van már szerződésük illetve tudnak róla mesélni neked, kapsz naplót, amiben vezetni kell az órákat (bár nekünk nem kellett semmilyen élménybeszámolót írnunk), nálunk egész nyáron vannak a suliban pont azért, hogy ilyenkor is lehessen ügyet intézni. Egyébként ezt ne úgy képzeld el mint egy normál diákmunkát vagy állást, ahová rendesen bejársz dolgozni és mondjuk pultos vagy eladó vagy mert ez nem erről szól. Nálunk leginkább az önkormányzat által szervezett programokon, iskolákban és óvodákban kellett segíteni (szórólapot osztani, pakolni, kiállításon őrködni, felméréseket csináltatni az emberekkel, gyerekekkel foglalkozni, szemetet szedni stb.). Semmi komolyat nem fognak rád bízni, ami mondjuk bármilyen nagyobb felelősséggel járva vagy szaktudást igényelne. Nyilván hülyeség és semmi értelme nincsen mert semmilyen tapasztalatot nem szerzel, nem látsz bele jobban ezekbe a dolgokba stb., csak egy felesleges hülyeség, de ez van.
2017. júl. 1. 11:17
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valamelyest megkönnyebbültem hogy nem kell vérkomolyan venni.
2017. júl. 1. 15:51
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nem kell komolyan venni, mert hülyeség az egész és mindenki elcsalja. A munkaadónak se igazán jó (ha tényleg csináltat veled valamit), mert komoly dolgot nem bízhat rád, felügyelni kell téged meg ilyesmi. Neked meg nyilván nem jó hogy ezzel a hülyeséggel kell foglalkoznod, mintha nem lenne elég dolgod amúgy is.

Én is könyvtárban "dolgoztam le", de messze nem voltam benn 50 órát, és azt a keveset amit benn voltam azt is jórészt a könyvek olvasgatásával meg netezéssel töltöttem, érdemi munkát kb. egyáltalán nem csináltam.

Jól írják előttem, az iskola honlapján fenn van hogy kikkel van szerződése az iskolának. Esetleg iskolatársaid között körbekérdezhetsz hogy van-e olyan hely, ahol csak beírják az 50 órát és kész vagy.

Jó nagy baromság ez a közösségi szolgálat, hogy csicskamunkákat csináltatnak az emberrel ingyen, de így-vagy úgy le kell tudni sajnos.

2017. júl. 1. 17:01
 15/15 A kérdező kommentje:

Na igen, suli honlap....

Én jelenleg magántanuló vagyok, ráadásul olyan suliban ahol az egyéni tanrend a fő, és igazából nincsenek osztályok, nincsenek osztályfőnökök. Mindenki emailen tartja a kapcsolatot, onnan is kapjuk a híreket, illetve a tananyagokat is.

Szóval senkit nem tudok kérdezni.

Plusz itt van a suli honlapja, itt én semmit sem találtam, természetesen fontos információk nincsenek itt.

Még csak a nyári nyitvatartás sem, hogy egyáltalán mely napokon lehet bemenni a titkárságra.

[link]

2017. júl. 1. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!